Haberler

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

Hamas, İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasını "başarısız bir politika" şeklinde nitelendirdi.

Hamas, İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasını "başarısız bir politika" şeklinde nitelendirdi.

Hamas sözcüsü Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkması başarısız bir politika. Bu politika gençlerimizi direnişe devam etmekten alıkoymayacak." ifadelerini kullandı.

Bedran, açıklamasında İsrail'in geçen hafta Ramallah'ta Filistinlilere ait 5 evi yıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu durum halkımızın işgalciler karşısındaki direnişini artırmaktan başka bir işe yaramayacak. İşgalci İsrail bu politikayı daha önce de denedi ve toplu cezalandırma siyasetinin, halkın özgürlük ve işgale direnme yolundaki kararlılığını artırdığını gördü."

Hamas sözcüsü ayrıca, Filistin halkına İsrail'in söz konusu politikalarına karşı daha çok kenetlenme, evleri yıkılan ailelere destek olma çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title