Haberler

İsrail'in Eurovision Şarkısı Ülkeyi Karıştırdı

İsrail'in Bu Yıl 52'nci Kez Düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılacak Şarkısı 'Push The Button (Düğmeye Bas), Hangi Gerekçelerle Yasaklanmak İsteniyor?

İsrail'in bu yıl 52'nci kez düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak şarkısı 'Push The Button'ın (Düğmeye Bas), 'uygunsuz siyasi mesajlar' taşıdığı için yarışma dışı kalabileceği bildirildi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Mayıs ayında yapılacak yarışmanın organizatörleri, İsrail'de yapılan seçmelerde ülkeyi temsil etmeye hak kazanan Teapacks grubunun İngilizce, Fransızca ve İbranice söylediği şarkının, 'dolaylı yoldan da olsa İran'ın nükleer planına ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a atıfta bulunduğunun' düşünüldüğünü açıkladı. Bu tür bir mesajın yarışmanın ruhuna uygun olmadığını söyleyen organizatörler, gelecek hafta Helsinki'de bu konunun görüşüleceğini kaydetti. şarkıda şeytani ve deli liderlerden bahsedilerek "O bizi havaya uçuracak" denildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title