Haberler

İsrail'in Cenazelerini Alıkoyduğu Filistinliler

İsrail'in naaşlarını haftalar sonra teslim ettiği 3 Filistinli gencin cenaze töreni Kudüs'te düzenledi.

İsrail'in naaşlarını haftalar sonra teslim ettiği 3 Filistinli gencin cenaze töreni Kudüs'te düzenledi.

İsrail askerlerinin bıçaklı eylemde bulunduğu iddiasıyla 10 Ekim'de öldürdüğü Muhammed Said Ali'nin cenaze töreni Kudüs'ün Anata köyünde yapıldı.

Kudüs'ün Kefr Akab beldesinde ise 10 Ekim ve 30 Ekim tarihlerinde bıçaklı eylem gerçekleştirdikleri iddiasıyla İsrail güçlerince öldürülen İshak Bedran ve Ahmed Kuneybi'nin cenaze merasimi düzenlendi.

Naaşları alıkonulan Filistinlilerin avukatlığını yapan Medet Diba AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail yönetimi 3 Filistinlinin Kudüs çevresine örülen ayrım duvarının dışına gömülmesini şart koştu. Ayrıca bin 300 dolar kefalet bedeli talep edildi" dedi.

Diba, İsrail'in öldürülen diğer doğu Kudüslülerin naaşlarını da ailelerine teslim etmesini beklediğini ancak henüz bir tarih belirlenmediğini kaydetti.

Çeşitli gerekçelerle İsrail güçlerince öldürülen doğu Kudüslü 13 Filistinlinin naaşı daha İsrail'de alıkonuluyor.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarda çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Muhammed Said İsrail Kudüs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title