Haberler

İsrail, İlk Kez 2 Hizbullah Militanını Yakaladı

İki Askerinin Hizbullah Tarafından Rehin Alınmasını Bahane Ederek Bölgeyi Kan Gölüne Çeviren İsrail, Günlerdir Süren Çatışmaların Ardından İlk Kez 2 Hizbullah Militanını Yakalamayı Başardı. Lübnan'a Tonlarca Bomba Yağdırdıktan Sonra Güney Lübnan'da Sınırlı Kara Operasyonlarına Girişen İsrail Aske...

İki askerinin Hizbullah tarafından rehin alınmasını bahane ederek bölgeyi kan gölüne çeviren İsrail, günlerdir süren çatışmaların ardından ilk kez 2 Hizbullah militanını yakalamayı başardı. Lübnan`a tonlarca bomba yağdırdıktan sonra Güney Lübnan`da sınırlı kara operasyonlarına girişen İsrail askerleri dün gece Marun El Ras civarında Hizbullah militanlarıyla sıcak çatışmaya girdi. Çatışmada 1 İsrail askeri ölürken en az 10`u da yaralandı. Çatışmalarda 2 Hizbullah militanı da İsrail askerleri tarafından rehin alındı. El Cezire televizyonuna göre burada 5 İsrail tankı da tahrip edildi.

Alon Friedman adlı İsrailli bir askeri yetkili yakaladıkları 2 Hizbullah militanına tutuklu muamelesi yapılacağını açıkladı.

Bu arada İsrail Ordusu sınırdan 4 kilometre içeride bulunan Güney`deki Bint Jbail`in tamamen ele geçirildiğini duyurdu. kentte yaşayan 200 bin kişinin bir çoğunun kaçtığını, kenti terkedemeyenlerin ise okullara ve camilere sığındığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title