Haberler

İsrail ile Suriye Arasında Gizli Barış Görüşmeleri İddiaları

Beyaz Saray, İsrail ile Suriye Arasında 2 Yıl Boyunca Gizli Olarak Barış Görüşmeleri Yapıldığı Yönündeki İsrail Gazetesi Haretz'in Haberini Yalanladı.

Beyaz Saray, İsrail ile Suriye arasında 2 yıl boyunca gizli olarak barış görüşmeleri yapıldığı yönündeki İsrail Gazetesi Haretz'in haberini yalanladı.

İsrail'de yayınlanan Haretz Gazetesi'nin İsrail ile Suriye arasında geçtiğimiz 2 yıl boyunca Avrupa'da barış görüşmeleri yapıldığı iddiası, Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow tarafından yalanlandı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Suriyeli yetkililer tarafından gazetede ileri sürüldüğü gibi görüşmelerin bilgileri dahilinde yapıldığı iddialarını reddedilmesinin ardından Snow, "Bu iddialar doğru değildir" dedi.

İsrail'in Haretz Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2004 Eylül ile 2006 Temmuz tarihleri arasında iki ülke Avrupa'da, Suriyeli ve İsrailli hükümet yetkililerin bilgisi dahilinde resmi olmayan barış görüşmeleri gerçekleştirdi. Habere göre en son toplantı, geçen yaz İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan savaş sırasında yapıldı. Görüşmelerde gerçekleştirilen anlaşma, İsrail'in Golan Tepeleri'nden çekilmesini öngörüyordu. Suriyeliler çekilmenin 5 sene içinde gerçekleşmesini isterken, İsrail ise bu sürenin 15 sene olmasını istedi. Yine anlaşmaya göre Şam, Hizbullah ve Hamas'a destek olmayı bırakacak ve Irak'tan uzaklaşacak.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title