Haberler

İsrail'i Protesto... - Diyanet-sen Üyeleri, İsrail'in Filistin Ve Lübnan'a Saldırılarını Protesto Etti

Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri, Kadıköy'de İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarını protesto etti.

Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri, Kadıköy'de İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarını protesto etti.

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan ve ''Filistin, Lübnan ve Irak'taki Çocuk Katliamına Son'' yazılı büyük bir bez afiş taşıyan grup, sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Habip Dumangöz, haksız ve adil olmayan bir müdahale sonucu bütün insanlığın gözü önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığına dikkat çekti.

İsrail'in saldırılarında özellikle kadın, yaşlı ve çocukları hedef aldığını dile getiren Dumangöz, Türkiye ve bazı duyarlı ülkeler dışında diğer ülke ve uluslararası kurumların olayı sessizce izlediklerini savundu.

Dumangöz, savaşların bir hukuku olduğunu, İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptıklarının ise savaş olmadığını ifade ederek, savaşlarda kadın ve çocukların öldürülmediğini, hastane, okul ve ibadethanelerin bombalanmadığını kaydetti.

İsrail'deki din adamlarına seslenen Dumangöz, ''Dindaşlarınızı gaddarlıktan vazgeçirmeye ve zulmü terk etmeye davet ediniz'' dedi.

Dumangöz, yaşananları kınadıklarını dile getirerek, hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarını İsrail'in saldırılarına maruz kalan halka yardım etmeye çağırdı.

Dumangöz, ''Bu katliamlarda yaralanan, kolunu bacağını kaybetmiş çocuklar ülkemize getirilerek onlara acil sağlık desteği verilmesini istiyoruz. Halkımızı da Orta Doğu'da anne-babasını kaybetmiş yetim ve öksüzlere hamilik yapmaya davet ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title