Haberler

İsrail, Hizbullah Lideri Nasrallah'ın Peşinde

İsrailli Bakanlar, Haftalık Kabine Toplantısında Yaptıkları Konuşmalarda, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Bir Numaralı Düşmanı Olduğunu ve Bir An Önce Öldürülmesi Gerektiğini Söylediler.

İsrailli bakanlar, haftalık kabine toplantısında yaptıkları konuşmalarda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in bir numaralı düşmanı olduğunu ve bir an önce öldürülmesi gerektiğini söylediler.

Hamas liderleri İsmail Haniye, Mahmud Zahar ve Halit Meşal'e suikast düzenleyeceği iddia edilen İsrail'in öncelikli hedefi Hizbulah lideri Nasrallah olarak gösteriliyor. Haftalık kabine toplantısında konuşan İsrailli bakanlar, İsrail'i tehdit eden Nasrallah'ın öldürülmesi gerektiğini söyledi. Hizbullah lideri Nasrallah'a suikast düzenlenmesi gerektiğini söyleyen İsrail Din İşleri Bakanı Yitzhak Cohen, "Nasrallah bir deli ve açıkçası neden hala nefes aldığını bilmiyorum" ifadesini kullandı. Hizbullah

liderinin çok daha önce öldürülmesi gerektiğini söyleyen Cohen, "Nasrallah, İsrail devletinin tehlikeli bir düşmanı" diye konuştu. İsrail İçişleri Bakanı Meir Sheetrit ise, "Nasrallah'tan korkmamalıyız, onu yok etmeliyiz" dedi. Hizbullah'la rehine alışverişi konusunda İsrail'in herhangi bir anlaşma yapmayacağını söyleyen Sheetrit, "İsrail, Nasrallah'la herhangi bir müzakere yapmamalı. Nasrallah'ı tasfiye etmeli" açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, örgütünün elinde İsrail askerlerine ait ceset ve vücut parçaları olduğunu söyleyen Nasrallah, Lübnan Savaşı öncesi rehin alınan askerler hakkında ise herhangi bir bilgi vermemişti. Hizbullah'ın elinde bulunan Udi Goldwasser ve Eldad Regev adlı İsrailli askerlerin sağ olup olmadığı konusunda bilgi vermeyen Nasrallah, İsrail'in kendisine düzenleyeceği olası suikast saldırılarından korkmadığını söylemişti. Beyrut'taki aşure törenlerinde aylar sonra ilk kez halkın karşına çıkan

Nasrallah, "Eğer Lübnan'a karşı bir saldırı olursa, biz de bölgenin kaderini değiştirecek bir karşılık vereceğiz" demişti. Onbinlerce Şii'ye seslenen Nasrallah, 18 yıllık direnişle İsrail'in işgal ettiği birçok yerden çekilmesini sağladıklarını, ama her şeyin bitmediğini ifade etmişti.

Nasrallah'ın selefi Abbas Musavi, 1992'de İsrail saldırısında ailesiyle birlikte öldürülmüştü.

(İA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title