Haberler

İsrail Hapishanelerinde Açlık Grevi Yapan Filistinliler

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Müdellel: "Uluslararası camia ve Arap ülkelerinin hükümetleri, (İsrail hapishanelerindeki) Filistinli tutukluların serbest bırakılması için her türlü baskıyı uygulamalıdır"

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed el-Müdellel, "Uluslararası camia ve Arap ülkelerinin hükümetleri, ( İsrail hapishanelerindeki) Filistinli tutukluların serbest bırakılması için her türlü baskıyı uygulamalıdır" dedi.

İslami Cihad Hareketi'nin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek için düzenlediği mitingde konuşan Müdellel, tutukluların Filistin halkı için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu söyledi.

"Uluslararası camia ve Arap ülkelerinin hükümetleri, Filistinli tutukluların serbest bırakılması için her türlü baskıyı uygulamalıdır" diyen Müdellel, Filistin halkının ve tutukluların çektikleri sıkıntılara son verilmesini istedi.

Uluslararası insan hakları örgütlerine de çağrıda bulunan Müdellel, İsrail'in işlediği ihlallere dikkati çekerek, bunların ortaya çıkarılmasını talep etti.

İsrail hapishanelerindeki 125'i idari tutuklu 200 Filistinli, "Bu ülkenin idari tutuklama politikasını protesto etmek" için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title