Haberler

"İsrail Gerekli Cevabı Verecek"

Güncelleme:

Netanyahu, Filistin'e Saldırı Sinyali Verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, gerek ülkenin güneyinde devam eden ve gerekse bugün Kudüs'te meydana gelen saldırılara, akıllıca ve gereken sorumluluğun bilincinde gerekli cevabı vereceklerini söyledi.

Netanyahu, resmi bir ziyaret için Rusya'ya hareketi öncesinde, Ben-Gurion Havalimanında yaptığı açıklamada, "Bizim kararlılığımızı sınamaya çalışıyorlar, ulusumuzun gücünü sınamaya çalışıyorlar. Bölgedeki sükuneti ihlal etmeyi deneyenler, hükümetin, ordunun ve halkın ülkelerini savunmak için demirden bir iradeleri olduğunu göreceklerdir" dedi.

İsrail Başbakanı, bölgede bir dizi operasyonlar yapılacağından da kuşku duyulmaması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, Ben-Gurion Havalimanında Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Beni Gantz, İç Güvenlik Servisi (Şabak) Başkanı Yuval Diskin ile diğer üst düzey savunma yetkililerinin katıldığı bir durum değerlendirmesi toplantısı yapmıştı.

Özellikle Gazze Şeridi ile tansiyonun değerlendirildiği belirtilen toplantıda, Hamas'a ait altyapıya ve hükümet binalarına saldırılar, Gazze'deki militan grupların askeri liderlerinin elimine edilmesi ve benzeri operasyonların gündeme geldiği öğrenildi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise İsrail'in güneyindeki bölgelerde ve Kudüs'te sivillere saldıranlara hiçbir hoşgörü göstermeyeceklerini ifade etti. Anamuhalefet partisi lideri, Kadima Başkanı Tzipi Livni de "İsrail'in teröristlere karşı güç kullanması" çağrısında bulundu. Livni, geçmişte, kendilerinin de aynı durumda olduğunda, Hamas'a aynı şekilde davrandıklarını belirtip, "Onlarla (Hamas) mücadelenin tek yolu bu" diye konuştu.

Livni, Ehud Olmert'in Başbakanlığının son dönemlerinde düzenlenen, 2009 başındaki Dökme Kurşun operasyonu sırasında Başbakan Yardımcılığını yürütüyordu. Dökme Kurşun operasyonunda, 1400'den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti. - TEL AVİV

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title