Haberler

İsrail Gazze'ye Denetçi İstiyor

İsrail, Almanya ve AB'den Filistin'in ticaretinin kontrolü için Gazze’ye denetçi istedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistinliler ile komşu ülkeler arasındaki ticareti kontrol etmek için Almanya ve AB'den Gazze'ye denetçiler göndermesini istedi.

Lieberman, Almanya'nın Bild gazetesine verdiği demeçte, Avrupa'daki lider ülke olarak Almanya'nın Gazze ihtilafında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Almanya'nın Gazze'deki ekonomik ve insani felaketi önlemek için AB hükümetlerini bir masa etrafında bir araya getirerek çözüm geliştirmesi gerektiğini belirten Lieberman, İsrail için en büyük endişe alanlarının "şiddetin tırmanmasının engellenmesi, Hamas'ın yeniden terör güçlerini toplaması ile ülkeye silah getirmesinin önlenmesi" olduğunu söyledi.

Lieberman, "Bunu Alman veya AB askerleri mi engelleyecek?" sorusuna karşılık, "Polis veya askerler değil. Almanya ve AB'nin Filistinliler ile komşu ülkeler arasındaki ticareti kontrol etmek için Gazze'ye denetçiler göndermesi lazım" dedi.

AB'nin bunu Gazze'nin güneyinde Refah'ta geçmişte yaptığını hatırlatan Lieberman, İsrail'in 9 yıl önce bu bölgeden geri çekildiğini kaydetti. Lieberman, "Biz Gazze'yi bir kez daha yönetmek istemiyoruz ancak orada ikamet edenler için çözüm lazım. Almanya'nın da lider olarak böyle bir misyonun sorumluluğunu alması lazım" diye konuştu.

"Yıllardan beri süren savaş ve terörden sonra kutsal topraklarda barış için şans görüyor musunuz?" şeklinde bir soruya karşı Lieberman, bunun İsraillilere bağlı olmadığını savundu. Bunun Arap ülkelerinin ekonomik sorumlarını çözmeye bağlı olduğunu ifade eden Lieberman, "Arap Baharı"nın fakirlik ve sefaletin patlamasından başka bir şey olmadığını iddia etti. Lieberman, bu ülkelerin ekonomiyi kontrol altına almamaları, istikrarlı orta sınıfı geliştirmemeleri ve insanlara daha iyi bir refah düzeyi sunmamaları durumunda her zaman nefret, şiddet ve savaşların olacağı görüşünü dile getirdi.

İsrail'in operasyonunun henüz bitmediğini ve sadece 72 saatlik bir ateşkes yapıldığını ifade eden Lieberman, şimdiye kadar Hamas'ın Gazze'den İsrail'e kazılan tüm tünelleri yıktıklarını söyledi. Lieberman, bundan dolayı operasyonu "başarılı" şeklinde değerlendirdi. Lieberman, ayrıca Hamas'ın Gazze'deki sivil halk arasında itibar kaybettiğini ileri sürdü.

İsrail'in 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye yaptığı saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu bin 800'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, 9 binden fazla Filistinli yaralandı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Avigdor Lieberman Almanya İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title