Haberler

İsrail, Gazze'nin Elektrik ve Suyunu Kesebilir

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile Görüştü. Livni, Görüşmenin Ardından Düzenlenen Basın Toplantısında Gazze'den Yapılan Roket Saldırılarının Karşılıksız Kalmayacağını Söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile görüştü. Livni, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Gazze'den yapılan roket saldırılarının karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner ve İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Kudüs'teki görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 69 askerin yaralandığı roketli saldırının cevapsız kalmayacağını söyleyen Livni, cevap olarak Gazze'ye verilen su ve elektrikte kesintiye gidilebileceğini söyledi. Livni, "İsrail taraflar arasında ayrımları iyi yapıyor. Bir tarafta Mahmud Abbas'ın ılımlı Batı Şeria'sı, diğer tarafta ise radikal kaynaktan beslenen Gazze var" dedi. Askeri operasyonları da

sürdüreceklerini söyleyen Livni, saldırının İslami Cihad tarafından üstlendiğinin hatırlatılması üzerine, "Konu İslami Cihad ya da bir başka grup değil. Şu anda Gazze'nin kontrolü Hamas'ın elinde. Biz de elimizdeki yaptırımları uygulamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Hamas'ın ve diğer grupların diyalog istemediğini öne süren Kouchner ise, "Bizim görevimiz, Ortadoğu barışı için adım atmak olmalı" ifadesini kullandı. Abbas ve İsrail'in tehlike altındaki barış çabalarının sürdürüldüğünü söyleyen Kouchner, İsrail'in Gazze'ye saldırıları için de, "İsrail'in kendi halkını korumaya çalışmasını anlayabiliriz" dedi. Bu arada, toplantı sonunda Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner'in İsrail'in bayan Dışişleri Bakanı Livni'yi yanaklarından öpmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanların fırlattığı roketin İsrail askeri üssüne isabet etmesi sonucu 69 İsrailli askerin yaralandığı bildirilmişti. Ordu sözcüsü, roketin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Zikim Askeri Üssü'ndeki bir çadıra düştüğünü söyledi. Sözcü, saldırı sırasında çevredeki çadırlarda uyuyan askerlerin yaralandığını kaydetti. Yaralı askerlerin helikopter ve ambulanslarla en yakındaki hastanelere kaldırıldığı, yaralananlar arasında durumu ciddi olanların da bulunduğu ifade

edilmişti. Saldrının sorumluluğunu İslami Cihad örgütünün askeri kanadı olan El Kuds Tugayları üstlenmişti.

(İA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title