Haberler

İsrail-Filistin Barış Görüşmeleri

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Serry: "İsrail eğer iki devletli çözüm konusunda ciddi ise yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin sürece verdiği zararı görmeli" "Gazze'de hayati önemdeki ilaç sorununun giderilmesi için Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne 1,5 milyon dolar bağış yapma kararını açıklamaktan.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin iki devletli çözüm çabalarına verdiği zararı İsrail'in görmesi gerektiğini söyledi.

Serry, BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerine ilişkin verdiği brifingde, mevcut siyasi tıkanıklık durumun iki devletli çözüm beklentileri için büyük risk oluşturduğunu vurguladı.

ABD'nin aracılığıyla başlatılan görüşmelerin 9 ay sonra askıya alınması ve sahadaki durumu değerlendiren Serry, iki tarafın da bu dönemde içinde süreci tehlikeye atacak eylemlerde bulunduğunu aktardı.

Serry, İsrail'in illegal yerleşim politikalarını sürdürmesini eleştirerek, "İsrail eğer iki devletli çözüm konusunda ciddi ise yasadışı yerleşim faaliyetlerinin sürece verdiği zararı görmeli" dedi.

Gazze'den roket fırlatılmasına da tepki gösteren Serry, "Tarafların zor tercihler yapması gerekiyor. Bir tercih yapılmaması, en zararlı seçenek olan sahadaki tek devletli gerçekle karşılaşmamıza neden oluyor. Taraflar iki devletli çözümü mü yoksa bu fırsatın ellerimizden kaçıp gitmesini mi arzuladıklarını göstermeliler" ifadesini kullandı.

Serry, Gazze'deki trajediye de değinerek, "Gazze'de hayati önemdeki ilaç sorununun giderilmesi için Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne 1,5 milyon dolar bağış yapma kararını açıklamaktan memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

-"İsrail, kendini yalnızlaştırıyor"-

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasından İsrail'i sorumlu tuttu.

İllegal yerleşim faaliyetlerini sürdürerek ve tutukluları salmayarak İsrail'in süreci durdurduğunu belirten Mansur, BMGK'da konuşan ülke temsilcilerinin Filistin'in pozisyonuna büyük destek verdiğini ifade ederek, "İsrail, kendi illegal faaliyetleri nedeniyle kendisini uluslararası toplumda yalnızlaştırıyor" dedi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise BMGK'da yaptığı konuşmada, Hamas ile El Fetih arasında sağlanan anlaşmayı kınayarak, "Uluslararası toplumda bu anlaşmayı tanıyanlar, İsrail'e yapılan terör saldırılarına meşruiyet sağlamış olurlar" iddiasında bulundu. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Orta Doğu Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title