Haberler

İsrail'e Suç Duyurusu

Mavi Marmara Gemisi'nde saldırıya uğrayan aktivistler olarak kendilerini adlandıran bir grup, İsrail devleti hakkında Diyarbakır Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Mavi Marmara Gemisi'nde saldırıya uğrayan aktivistler olarak kendilerini adlandıran bir grup, İsrail devleti hakkında Diyarbakır Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan ve kendilerini Mavi Marmara gemisinde saldırıya uğrayan aktivistler olarak adlandıran grup adına açıklama yapan Mehmet Ali Zeybek, bu saldırıyı yapanların cezalandırılması istediklerini söyledi.

Mavi Marmara Gemisi'nde saldırıya uğrayan aktivistler olarak, gemide şehit edilen Ali Haydar Bengi'nin yolunu takip edeceklerini kaydeden Zeybek, "Ne İsrail askerlerinin vücutlarımızda açtığı onlarca mermi yarası ne de zulmü bizi yolumuzdan çevirmeyecektir" diye konuştu.

Haklarını her alanda aramaya devam edeceklerini aktaran Zeybek, arkadaşlarını yaralayan, kardeşlerini şehit eden ve zulmeden İsrail yetkilileri hakkında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davayı olumlu bulduklarını ifade etti.

Bu saldırıyı yapanların bir an önce cezalandırmasını istediklerini dile getiren Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün burada mağdur olan kardeşlerimizin bazıları 1 milyon, bazıları da sembolik olarak 1 liralık tazminat davası açacaktır. Gazze'de devam eden deniz ablukasının tamamen kaldırılmasını, İsrail'in işgal ettiği toprakları geri vermesini, her türlü maddi ve manevi zararın tazmin edilmesini ve tüm yargı mercilerini de hızlı ve adil olmaya davet ediyoruz."

Grup açıklamanın ardından, Diyarbakır Adliyesi'nde İsrail devleti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muhabir: İsmail Ersan / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Marmara İsrail Yerel Haberler

title