Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Cumhurbaşkanı Gül'ü Kutladı

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipni Livni, Akşam Saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Telefonla Kutladı.

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipni Livni, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla kutladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Livni'nin Cumhurbaşkanı Gül'le telefonda görüştüğü ve kendisini kutladığı ifade edildi. Görüşmede Livni'nin, Türkiye'nin Ortadoğu'daki yerini geliştirme anlamında Gül'e tebriklerini ilettiği ifade edildi. Gül ve Livni'nin iki ülke ilişkilerini bakanlıkları boyunca da geliştirmek için çaba gösterdiklerinin vurgulandığı açıklamada, Gül ve Livni'nin bölgedeki barış çabalarında ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine

vardıkları kaydedildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de, cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Gül'ü kutlamıştı. Dün Cumhurbaşkanı Gül'ü arayan Peres, Gül'ün zengin deneyimlerini, ülkesi ve bölge için yaptıklarını dile getirerek, İsrail ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin devam edeceği beklentisinde olduklarını ifade etmişti. Gül de kutlamasından dolayı Peres'e teşekkür etmiş, iki ülke arasındaki ilişkilerin kendisi için de önemli olduğunu vurgulayarak, 'geleceğin, bölge halklarına barış ve iyi bir işbirliği ruhu

getireceğine inandığını' söylemişti.

(İA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title