Haberler

İsrail'den Yeniden Hava Bombardımanı

İsrail askerleri ile Hizbullah milisleri arasında Lübnan'ın güneyinde bugün yeni çatışmalar çıktı.

İsrail askerleri ile Hizbullah milisleri arasında Lübnan'ın güneyinde bugün yeni çatışmalar çıktı.

İsrail yeni hava saldırıları, Hizbullah da yeniden roket saldırısı düzenledi.

İsrail ordu kaynaklarına göre, İsrail askerleri ile Hizbullah milisleri arasında Kafr Kila yakınlarında meydana gelen çatışmada 3 İsrail askeri yaralandı.

Hizbullah milislerinin tanksavar füzeyle bir İsrail zırhlı aracını vurdukları, araçtaki İsrail askerlerini kurtarmaya giden bir tankın da vurulduğu bildirildi.

Hizbullah ise çatışmada iki tankın tamamen tahrip edildiğini, üçüncüye ise kısmi zarar verildiğini açıkladı. Bölgeden gelen TV görüntülerinde de iki İsrail tankının yan yana yanmakta oldukları dikkati çekti.

İsrail hava kuvvetleri de, hava saldırılarına ara verildiğinin ilan edilmesine karşın, bugün Lübnan'ın güneyinde yeni bir hava saldırısı düzenledi ve Taibe köyü çevresini bombaladı.

İsrail ordu kaynakları, bombardımanın, bölgedeki kara birliklerini desteklemek amacıyla düzenlendiğini söylediler. Yetkililer, belirli bir kişi veya noktanın hedef alınmadığını, bölgede operasyon düzenleyen İsrail askerlerini korumak amacıyla bombardımanın yapıldığını belirttiler.

Öte yandan, İsrail radyosu, bir Hizbullah roketinin İsrail'in Kiryat Şmona kasabasını vurduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title