Haberler

İsrail'den Rejim Yanlısı Suriyeli Dürzilerin Yaşadığı Kasabayı "Koruma" Sözü

İsrail ordusu, Suriye'de rejim yanlısı Dürzilerin yaşadığı Hader kasabasını "korumaya" hazır olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, Suriye'de rejim yanlısı Dürzilerin yaşadığı Hader kasabasını "korumaya" hazır olduğunu bildirdi.

Ordu sözcüsü Ronen Manlis, İsrail sınırında bulunan Hader'de Beşşar Esed rejimi güçleriyle muhalifler arasında yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklamasında, "İsrail ordusu, Dürzi toplumuna olan yükümlülüğünün bir sonucu olarak, Hader kasabası sakinlerini desteklemeye hazırdır. Buranın işgal edilmesine ya da burada yaşayanların zarar görmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Golan Tepeleri'ndeki Dürzi kasabası Hader'de yaşanan çatışmaların son birkaç saat içinde arttığına değinen Manlis, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Yoel Strik ve Golan Komutanlığı Komutanı Tuğgeneral Aviv Asor'un durumu değerlendirmek için bir araya geldiğini belirtti.

Manlis ayrıca, İsrail'in Suriye'de sahaya "müdahil olduğu ya da cihatçı unsurlara destek verdiği" iddialarını reddetti.

Öte yandan İsrail basınında çıkan haberlerde, Hader'deki çatışmalar sırasında sınırı aşan kurşunların İsrail tarafında bulunan Dürzi kasabası Mecd eş-Şems'te bir İsraillinin hafif şekilde yaralanmasına neden olduğu aktarıldı.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu da Mecd eş-Şems'teki İsrail vatandaşı yüzlerce Dürzi'nin sınırda toplanarak Suriye tarafına geçmek için telleri zorladığını ancak İsrail güçlerince önlendiğini kaydetti.

İsrail'de yaşayan Dürzi azınlık mensupları, yoğun olarak İsrail ordusunda görev yapmaları ve Tel Aviv yönetimine bağlılıkları ile biliniyor. İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri'neki Mecd eş-Şems kasabasında yaşayan Dürziler de Esed yanlısı olmalarıyla biliniyor.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

İsrail ordusu, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana zaman zaman Suriye'den topraklarına roket atıldığını iddiasıyla Esed rejimine muhalif örgütlere, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Golan Tepeleri Beşşar Esed Suriye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title