Haberler

İsrail'den Davutoğlu'na Yanıt: Kendimizi Kandırmayalım

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Washington Post'ta yayınlanan ve Türkiye'yi İsrail ajanlarını İran'a ihbar etmekle suçlayan makalenin ardında İsrail'i işaret etmesine Tel Aviv'den ilk tepki geldi.

"ERDOĞAN'IN NİYETİ YOK"

İsrail eski Dışişleri Bakanı ve halen İsrail Meclisi Dış İlişkileri Komitesi Başkanı olan Avigdor Lieberman, "Washington Post'ta iddia edildiği gibi bir olay meydana gelip gelmediğini bilmiyorum. Ancak Türkiye'nin makaleden dolayı İsrail'i suçlaması, Erdoğan'ın İsrail'le ilişkileri geliştirmeye niyeti olmadığını gösteriyor" dedi.

"KENDİMİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇMELİYİZ"

Yediot Ahronot gazetesine konuşan Lieberman, "Bu nedenle artık gerçeği kabul etmeli ve Türkiye ile ilişkileri düzeltebileceğimiz şeklindeki beklentiyle kendimizi kandırmaktan vazgeçmeliyiz" diye konuştu.

Lieberman, siyasi ilişkilerdeki krize karşılık, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gözle görülür biçimde gelişmekte olduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

"Kimse bizim ülkemizde hizmet eden bir devlet adamını tehdit edemez" diyen Davutoğlu, "Bir ülkenin istihbarat başkanı ile ilgili 'bir gün arabasında sürprizi hakediyor' deniliyor. Kim bizim MİT Başkanımızı, kim bizim bir yetkilimizi tehdit etme cüretine sahip olabilir. Bu haberler üzerinden kim kime ne mesaj vermek istiyor? Bunları herkesin doğru takdir etmesi lazım. Bu haberler konusunda kamuoyumuzun, medyamızın sessiz kalması üzüntü vericidir. Burada söz konusu olan herhangi bir parti değil. Kimsenin böyle birşey söylemeye hakkı yok. Kimsenin bizim devletimizin en önemli birimlerin başında olan devlet adamını böyle bir muameleye maruz bırakmaya hakkı yok. Birileri çözüm sürecinden rahatsız, çözüm süreci ile birlikte Türkiye'nin Ortadoğu'daki gücünden rahatsız. Türkiye'nin küresel gücünden geri adım atması isteniyor. Yeni Türkiye'yi istemiyorlar" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Türkiye İsrail İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title