Haberler

İsrail'den Abbas'a 1 Milyar $ Kaynak Vaadi

İsrail Yönetiminin, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, Hamas ile Savaşımında 400 Milyon Dolardan 1 Milyar Dolara Kadar Kaynak Aktarma Niyetinde Olduğu Bildirildi.

İsrail yönetiminin, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, Hamas ile savaşımında 400 milyon dolardan 1 milyar dolara kadar kaynak aktarma niyetinde olduğu bildirildi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu, İsrail yönetiminin birkaç hafta içinde bu parayı Abbas'a transfer edeceğini duyururken, Başbakan Ehud Olmert'in de Abbas'ın Hamas'a karşı savaşması koşuluyla, gelecek aylarda nihai durum görüşmelerini başlatma niyetinde olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Olmert'in, Batı Şeria'da kurulan Filistin'in yeni hükümetine destek olmak amacıyla, yeni hükümetin tanınması ve yüzlerce milyon dolarlık fonların serbest bırakılmasını içeren bir tasarı hazırladığı belirtildi.

Tasarının yarın yapılacak bakanlar kurulunda tartışılması, ardından pazartesi günü mecliste görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) destek bulan Abbas'ın 4 aşamalı bir planı devreye sokmaya hazırlandığı öne sürülüyor.

Buna göre ilk aşamada tüm silahlı gruplar kaldırılacak ve sadece Filistin güvenlik güçleri silah taşıyabilecek. Bu plan doğrultusunda, El Fetih'in El Aksa Şehitleri Tugayı ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları lağvedilecek.

İkinci aşamada, Batı Şeria'da tüm yasadışı silahlar toplanarak, güvenlik personelinin başkanlığına yeni bir isim atanacak.

Abbas'ın planının 3. aşamasının, Filistin İçişleri Bakanlığının tüm dünya ve Arap ülkelerine Hamas üyelerinin girmesinin yasaklanması yolunda çağrıda bulunması olduğu ileri sürülüyor.

Plan aşamalarının ilk üçünün tamamlanmasıyla Abbas, Filistin'de yeniden seçim çağrısı yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title