Haberler

İsrail'de "Geleceğe Bakış" Konferansı Başladı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Kudüs'te Düzenlenen "Geleceğin Yüzü" Konferansının Açılışında, İran'ın Geçmişi, İsrail'in İse Geleceği Temsil Ettiğini Söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Kudüs'te düzenlenen "Geleceğin Yüzü" konferansının açılışında, İran'ın geçmişi, İsrail'in ise geleceği temsil ettiğini söyledi.

Kudüs'teki Uluslararası Kongre Merkezi'nde 12 yeni ve eski devlet başkanlarının katılımıyla düzenlenen "Geleceğe Bakış" konulu konferansın açılış konuşmasını yapan İsrail Cumhurbaşkanı Peres, İran'ın geçmişi, İsrail'in ise geleceği temsil ettiğini söyledi. Peres, "İran geçmişe ait. Gelecekte varolacakların göstergesi olan bu konferans İran'a bir cevap niteliğindedir" diye konuştu.

Bilimsel keşfin Amerika'nın keşfinden daha önemli olduğunu ifade eden Peres, yeni dünyanın sınırları olduğunu, ancak bilimin sonsuz olduğunu belirtti. Peres, "Bu konferansta yeni dünyayı ve geleceği konuşmaya çalışacağız" dedi. Sanayici, bilim adamları, hayalperestlere ve genç jenerasyonlara, uzmanların kendilerini önemsememelerinden korkmamalarını isteyen Peres, İsrail'in küçük bir ülke olduğunu ama vatandaşlarının küçük olmadığını söyledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise, İsrail-Filistin görüşmelerindeki gelişmeleri anlatan kısa bir konuşma yaptı. Filistin lideri Mahmud Abbas ile Annapolis konferansında başlayan müzakerelerde önemli konularda anlaşmaya vardıklarını kaydeden Olmert, bu konuların ne olduğunu hakkında bilgi vermekten kaçındı. Olmert, Filistin yönetimi ile sürdürdükleri görüşmelerin kendileri için önemli ve ciddi olduğunu da sözlerine ekledi.

(DPA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title