Haberler

İsrail Bu Hafta İçinde 250 Mahkumu Serbest Bırakmayı Planlıyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'a Bu Hafta Sonuna Kadar 250 Mahkumun Serbest Bırakılmasının Planlandığını Bildirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'a bu hafta sonuna kadar 250 mahkumun serbest bırakılmasının planlandığını bildirdi.

İki liderin Kudüs'te biraraya gelmesinin ardından açıklamada bulunan üst düzey bir İsrailli yetkili, Olmert'in Abbas'ı mahkumların serbest bırakılmasıyla ilgili bilgilendirdiğini belirtti. Yetkili, "Bakanlık komitesi yarın 250 mahkumun isimlerini içeren listeyi incelemek amacıyla toplanacak. Eğer isimler onaylanırsa ve serbest bırakılma işlemine karşı kanuni yollara başvurulmazsa mahkumlar cuma günü serbest bırakılacak" diye konuştu.

Yetkili ayrıca iki liderin, "İsrail ve Abbas'ın Batı Şeria'daki işbirliğini güçlendirmenin yollarını da görüştüğünü" ifade etti.

(AFP-SŞ-SŞ-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title