Haberler

İsrail Başbakanı Para Dolu Zarflar Almış

Amerikalı İş Adamı Morris Talansky, Mahkemede, İsrail Başbakanı Olmert'e Para Dolu Zarflar Verdiğini Söyledi.

Amerikalı iş adamı Morris Talansky, mahkemede, İsrail Başbakanı Olmert'e para dolu zarflar verdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert hakkında rüşvet aldığı iddiasına dair yürütülen soruşturma kapsamında bugün kilit öneme sahip tanık ifade verdi.

Amerikalı iş adamı Morris Talansky, Kudüs bölge mahkemesinde yapılan ön duruşmada hakime, Olmert'e aralarında geri ödenmeyen şahsi borçların da bulunduğu para dolu zarflar verdiğini söyledi. Bu ilişkiden kişisel menfaati olmadığını ileri süren Talansky, Olmert'e 15 yıllık süreçte 150 bin dolar verdiğini öne sürdü. 

Amerikalı iş adamı Morris Talansky

75 yaşındaki Talansky'nin ön ifadesini, Olmert'in siyasi yaşamının sonunu belirleyecek bu davaya bakan savcıların talebi üzerine verdiği kaydedildi. Polis tarafından son haftalarda iki kez sorgulanan Olmert, bu davada suçlandığı takdirde görevinden istifa edeceğini açıklamıştı.

Dava konusunu oluşturan iddialar, Olmert'in 1990'lı yıllarda Kudüs belediye başkanı ve sonrasında Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğu uzun dönemi kapsıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title