Haberler

İsrail Bankası, Gazze Şeridi'yle Tüm İrtibatı Kopardı

İsrail'in En Büyük Özel Bankası, Gazze Şeridi'yle Tüm İrtibatını Koparma Kararı Aldı. Bank Hapoalim, Hükümetin Hamas'ın Kontrolüne Geçmesinden Dolayı Gazze Şeridi'ni "Düşman Varlık" Olarak İlan Etmesi Üzerine Gazze Şeridi'ndeki Tüm Bankalarla Muamelelerini Kesti.

İsrail'in en büyük özel bankası, Gazze Şeridi'yle tüm irtibatını koparma kararı aldı. Bank Hapoalim, hükümetin Hamas'ın kontrolüne geçmesinden dolayı Gazze Şeridi'ni "düşman varlık" olarak ilan etmesi üzerine Gazze Şeridi'ndeki tüm bankalarla muamelelerini kesti.

Bankadan yapılan açıklamada, "Bankamız, hükümetin Gazze Şeridi'ni düşman varlık ilan etmesinin ışığında Gazze Şeridi'ndeki tüm banka ve banka şubeleriyle her türlü mali faaliyeti durdurmaya karar vermiştir" denildi. İsrail, Gazze Şeridi'ni geçen hafta düşman varlık olarak ilan etmişti. Bankanın kararı, bu yönde atılmış ilk somut adım oldu. Buna rağmen Hapoalim'in uygulamasının bölge için pek bir tesirinin olması beklenmiyor. Bankanın Gazze Şeridi'yle çok az faaliyetinin olduğu bildirildi.

Hamas, Haziran ayında bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirmişti. Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, "toplu cezalandırma" diye nitelendirerek bankanın kararına tepki gösterdi.

(AFP-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title