Haberler

İsrail askerlerinden Batı Şeria'da Filistinlilere müdahale

Güncelleme:

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetine karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetine karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.

Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesi ahalisi Filistinliler ile aktivistler ve Filistinli yetkililerin de bulunduğu bir grup, Beyta beldesinin tepelik alanlarına yerleşim birimi inşa etme amacıyla kamp kuran Yahudi yerleşimcilere karşı protesto gösteri düzenledi.

İsrail askerleri göstericileri dağıtmak için, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandı. İsrail askerlerinin müdahalesinde çok sayıda gösterici gazdan etkilendi.

Ayrıca askerlerin kullandığı gaz ve ses bombaları, tarım alanlarında büyük bir yangına neden oldu.

Yahudi yerleşimcilerin topraklarını ele geçirerek çevredeki Yahudi yerleşim birimlerine eklemeyi hedeflediği Beyta beldesi, zaman zaman İsrail askerleri ile Filistinlilerin arbedesine sahne oluyor.

Sözde barış planı İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetlerini artırdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmasının ardından Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi faaliyetleri hız kazandı.

Trump'ın açıkladığı sözde barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.

Filistin verilerine göre, sadece Nablus civarında, yaklaşık 40 bin yerleşimcinin yaşadığı yaklaşık 39 yerleşim birimi bulunuyor. Buralarda yaşayan Yahudi yerleşimciler de Filistinlilere ve onların mülklerine sık sık saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title