Haberler

Isparta: Yabancı Öğretmenler Türk Kültürünü Tanıyor

Avrupa Birliği (AB) Sokrates Programı Kapsamında Isparta'ya Gelen Değişik Ülkelerden 10 Öğretmen, Türk Kültürünü ve Türkiye'deki Eğitim-öğretim Sistemini Yakından Tanıyacak.

Avrupa Birliği (AB) Sokrates Programı kapsamında Isparta'ya gelen değişik ülkelerden 10 öğretmen, Türk kültürünü ve Türkiye'deki eğitim-öğretim sistemini yakından tanıyacak.

Portekiz, Yunanistan ve İtalya'dan toplam 10 öğretmen, Sokrates Programı çerçevesinde Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak bugün Isparta'ya geldi. Okulda halk oyunları gösterisiyle karşılanan yabancı öğretmenler, okulu da gezerek öğrencilerle tanıştı. Öğretmenlerin 3 gün kalacakları Isparta'da halı ve gül yağı fabrikaları, gül bahçeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yalvaç İlçesi'ndeki Antiocheia Antik Kenti'ni gezecekleri öğrenildi.

Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu Müdürü Halil Kaya, 'Meslekleri Tanıtma' adını taşıyan projeyle amaçlarının ülkelerarası kültür alışverişinde bulunmak, öğrencilere kültürleri tanıtmak, Avrupa'ya açılmak olduğunu söyledi. Yabancı öğretmenler ise, Türkiye'de ilk olarak İstanbul'u gezdiklerini, Türkiye'nin son derece güzel bir ülke olduğunu belirterek, "Ülkenizi böyle bilmiyorduk. Çok güzel bir ülkeye sahipsiniz. Kültürünüzü çok güzel yansıtıyorsunuz. Türkiye'yi öğrencilerimize anlatacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title