Haberler

Isparta'ya Adanmış Hayatlar Belgeseli

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan 'Isparta'ya Adanmış Hayatlar' isimli belgeselin gösterimi Prof.Dr.M...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan 'Isparta'ya Adanmış Hayatlar' isimli belgeselin gösterimi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Isparta'da iz bırakan isimlerle ilgili olarak hazırlanan belgesel serisinin üçüncüsünde, iş adamları Bahattin Şenol ve Hasan Köse'nin yaşam hikayelerine yer verildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda öğrencinin izlediği belgesel gösteriminde açılış konuşmasını yapan Proje Sorumlusu ve TBMYO Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, Isparta'da yaşayan ve Isparta'ya emeği geçmiş kişilerin hikayelerinin konu edildiği projenin, hem sosyal hem de kültürel bir çalışma olduğunu söyledi.

Isparta'daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren Çağlar, "Projemizin ilk iki bölümünü önceki yıllarda gerçekleştirdik. Bu yılki üçüncü bölümde ise Ispartalıların yakından tanıdığı iki şahsiyetin hayatını 20'şer dakikalık bölümler halinde belgeselleştirdik. Projenin sorumluluğunu benimle birlikte Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar ve Öğretim Görevlisi Şakir Aksöz üstlendi. 3,5 ay süren projede toplam 6 öğrenci çalıştı. Proje, Radyo-Televizyon Bölümü öğrencilerinin okul bitirme çalışması olarak gerçekleştirdikleri bir projedir. Bu projeyle geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Konuşmasına güzel işlerin her zaman takdir edilerek taçlandırılması gerektiğini vurgulayarak başlayan TBMYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan ise öğrencilere seslenerek "Güzel olan hiçbir şey zayi olmaz. Bu nedenle insanlar, yaptıkları işlere dört elle sarılmalı, konumunun hakkını vermeli ve üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli." dedi. Isparta için yapılan her yatırımın aynı zamanda üniversiteye yatırım demek olduğunu da sözlerine ekleyen Doç.Dr. Kayacan, belgeselde hayat hikayelerine yer verilen iş adamları Bahattin Şenol ile Hasan Köse'nin gençlere örnek olmaları açısından takdire değer önemli isimler olduğunu ifade etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, başarıya ulaşan kişilerin tanıtılmasının gençlere örnek teşkil edecek çalışmalar olduğunu kaydetti. Gelecekte söz sahibi olabilmek için öz güveni yüksek insanların yetişmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Rektör İbicioğlu, bilgiyi üretmek ve yaymak işlevini gerçekleştirebilmek için gereken fiziksel ve finansal altyapıya dikkat çekerek, bu olanakların hayata geçirilmesinde Ispartalı iş adamlarıyla sağlanan işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından TBMYO Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan 'Isparta'ya Adanmış Hayatlar 3' isimli belgesel gösterime sunuldu.

Gösterimin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt tarafından iş adamları Bahattin Şenol ile Hasan Köse'ye belgesel DVDlerinin birer kopyası armağan edildi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan İbicioğlu Hasan Köse Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title