Haberler

Isparta: Kasaum'dan "üniversite Gençliği, Kadın Ve Depresyon" Semineri

Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KASAUM), 'Üniversite Gençliği Kadın ve Depresyon' konulu seminer verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KASAUM), 'Üniversite Gençliği Kadın ve Depresyon' konulu seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Duru Gündoğar, kadınlarda ve üniversite gençlerinde görülen depresyona değinerek, "Kadınların erkeklere oranla daha çok depresyon şikayetleri oluyor. Bu sebeple kadınlar daha da önemle ele alınması gereken bir sorun alanıdır. Kadınlar erkeklere göre daha genç yaşta depresyona yakalanır, daha sık yinelenir ve uzun süreli rahatsızlıkları olur" dedi.

Ergenlik döneminde görülen depresyonlara da değinen Gündoğar, "Ne yazık ki ülkemizde gençler ergenlik döneminde yaşadıkları duygusal ve ruhsal fırtınalara ek olarak bir de üniversite sınavı sebebiyle sıkıntıya girmekte ve kimliklerini geliştirebilmeleri için gerekli sosyal beceri ve bireysel eğilimlerini geliştirme olanakları açısından kısıtlanmaktadırlar. Gençler günümüzde kendilerini üniversite sınavını kazanmaya odaklamış ve istedikleri mesleği seçmek yerine puanlarının yettiği mesleği seçmek zorunda bırakılmışlardır" diye konuştu.

KASAUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Songül Sallan Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Aktulum ve öğretim elemanlarının da katıldığı seminerin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title