Haberler

Isparta: Isparta'da Tarihi Ev Kül Oldu

Isparta'nın Çelebiler Mahallesi'nde Bulunan Yaklaşık 100 Yıllık Bir Ev Bilinmeyen Bir Nedenle Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi.

Isparta'nın Çelebiler Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 100 yıllık bir ev bilinmeyen bir nedenle yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak'taki kullanılmayan tarihi bina henüz bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Akşam saatlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler kısa sürede 2 katlı tarihi evin her yerini sardı. İtfaiye ekiplerinin müdahaleleri yetersiz kalınca Isparta Belediyesi'ne ait bir kepçe gelerek yangına müdahale etti. Yoğun uğraşlar sonunda yangını tamamen kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmalarına başladı. Tarihi evin yanında bulunan esnaf Yusuf Aktaş, tarihi evin önceden tinerciler tarafından kullanıldığını belirtti. Yangın çıkmadan yaklaşık 10 dakika önce 50 yaşlarında bir tinercinin ev içerisinde dolaştığını söyleyen Aktaş, yangının tinerciler tarafından çıkarılmış olabileceğini öne sürdü.

Yangında can kaybı yaşanmazken, tarihi ev kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title