Haberler

Isparta-Demirel'in 'Demokrasi Müzesi' Ekimde Açılacak

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne Bağlı İslamköy Beldesi'nde 2001 Yılında Yapımına Başlanan, Demirel'in Yaşamı ile 55 Yıllık Siyasi Hayatına İlişkin Belgeler ve Fotoğrafların Yer Aldığı 'demokrasi Müzesi'nin Ekim Ayında Açılması Hedefleniyor.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Beldesi'nde 2001 yılında yapımına başlanan, Demirel'in yaşamı ile 55 yıllık siyasi hayatına ilişkin belgeler ve fotoğrafların yer aldığı 'Demokrasi Müzesi'nin ekim ayında açılması hedefleniyor.

Süleyman Demirel, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılmak için geldiği memleketi Isparta'da, doğup büyüdüğü İslamköy'deki aile kabristanlığına gitti. Demirel, daha sonra Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Demirel'i bu ziyaretinde birçok köylüsü karşıladı. Köylülerden 59 yaşındaki Ali Akbıyık, ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle şarjlı tekerlekli sandalye istedi. Demirel, yardım isteyen köylüsünün talebinin yerine getirilmesini söyledi.

Demirel, uzaktan akrabası Tolga Kaya'nın 1 yaşındaki bebeği Süleyman Kaya'yı da bir süre sevdi. Bebeğin annesi, eşinin kalp rahatsızlığı nedeniyle Demirel'in çok yardımcı olduğunu, ancak eşini kaybettiğini söyledi. Süleyman Demirel'in kısa süre önce vefat eden eşine yardımlarından dolayı bebeklerine 'Süleyman' adını koyduklarını kaydetti.

DEMİREL'İN HAYATI MÜZEDE

Büyük kubbesi Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığını, 7 kubbesi de başbakanlığını simgeleyen 'Demokrasi Müzesi'nde, Demirel'in çocukluğu, eğitim dönemi ve 55 yıllık siyasi hayatı ile Türkiye'nin yaşadığı gelişmeler anlatılacak. Müzede, Demirel'in 1949 yılından 2000'e kadar geçen dönemdeki yurt dışı gezileri, bu geziler dolayısıyla ortaya çıkan belgeler, fotoğraflar ve 10 bine yakın hediye sergilenecek. Girişinde 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in heykeli ve önünde de seçim sandığı bulunacak müzenin açılışı 16 Mayıs'ta yapılacaktı, ancak yetiştirilemediği için Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title