Haberler

Isparta'da Yeni Antik Buluntulara Ulaşıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Isparta'nın Yalvaç ilçesi sınırlarında yer alan Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde, Roma dönemine ait çok sayıda parçalanmış heykel, mimari kalıntı, adak steli ve kabartma ile iki mermer heykele ulaşıldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Isparta'nın Yalvaç ilçesi sınırlarında yer alan Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde, Roma dönemine ait çok sayıda parçalanmış heykel, mimari kalıntı, adak steli ve kabartma ile iki mermer heykele ulaşıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki kazı ve temizlik çalışmaları sırasında Anadolu'daki inanç sistemi ve süreçleri hakkında önemli veri kabul edilebilecek, Roma dönemine ait buluntular açığa çıkarıldı.

Milattan sonra üçüncü yüzyıla ait çok sayıda parçalanmış heykel ve mimari kalıntının yanı sıra adak stelleri (dikili taş), kabartma ve iki adet mermer heykele de ulaşıldı.

Heykellerden biri mitolojideki Tanrı Apollon'a ait

Antik kentin 5 kilometre doğusundaki "Ay tanrısı Men'in tapınağı" ve "Kutsal alan" çevresinde ulaşılan kalıntılardan, giyimli kadın heykelinin başı bulunmazken, erkek heykelin mitolojide adı geçen Tanrı Apollon'u tasvir ettiği belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Süleyman Demirel Üniversitesi adına Prof. Dr. Mehmet Özhanlı başkanlığında yapılan Pisidia Antiokheia Antik Kenti kazılarında ulaşılan söz konusu buluntular, incelemelerin tamamlanmasının ardından sergilenmek üzere müzeye teslim edilecek.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, milattan sonra 360 yılında paganizmin tekrar canlandırıldığı ve milattan sonra 390 yılında Hristiyanlarca tahrip edildiği çok önemli bir kültür katmanının açığa çıkarıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Yalvaç Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title