Haberler

Isparta'da "Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi" Kurulacak

Isparta Belediyesi tarafından "Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi" kurulacak.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı açıklamada, son yıllarda Isparta'da üzücü intihar olaylarının yaşandığını belirtti.

Artan intihar vakaları üzerine merkez kurmaya karar verdiklerini ifade eden Günaydın, bu üzücü olaylar karşısında konuya uzak kalmadıklarını ve gerekli çalışmalar için harekete geçtiklerini bildirdi.

Son 110 günde, Isparta'da 20 intihar vakasının gerçekleştiğini anımsatan Günaydın, şunları kaydetti:

"İntihar vakalarını önlemek ve daha duyarlı hale gelinebilmesi açısından Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kuruyoruz. Merkezde bir doktor, 1 psikolog, 1 PDR uzmanı, 2 hemşire görev yapacak. Isparta ve çevresiyle intihar vakalarının önüne geçebilmek, önlemek amacıyla hizmet vereceğiz, bu konuda yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Bugüne kadar yaşanan vakaları inceledik, analizler yaptık, merkezimizle yardımcı olmak istiyoruz. Bu konuda faydalı olmayı umut ediyoruz."

Günaydın, Isparta'nın yaşanabilir şehirler arasında birincilikler almasına karşın, böyle bir konuyla da karşı karşıya kalınmasından dolayı üzüntü duyduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Günaydın Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title