Haberler

Isparta'da AK Parti - CHP - MHP ve İp'nin Milletvekili Aday Listeleri Açıklandı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde Isparta'da AK Parti-CHP MHP ve İYİ Parti'nin milletvekili aday listeleri açıklandı.

Isparta'da AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İyi Parti'nin Isparta Milletvekili aday sıralaması belli oldu.

Listede yalnızca 2 aday değişti

Buna göre, CHP Isparta'da daha önce milletvekili aday adayı olan Mustafa Ceyhan birinci, daha önceki aday adaylıkları ve ön seçim sonrasında 2 kez 2.sırada yer alan Eczacı İsa Önder Dinçtürk ikinci, Isparta Mimarlar Odası Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Zafer Sağlam üçüncü ve eski il başkanı Eyüp Ersoy ise dördüncü sırada yer aldı. Bilindiği gibi önceki 2 dönemde Ceyhan 3.sırada aday gösterilmiş, Dinçtürk ikinci sıradaki yerini 3.kez korumuş, Sağlam ve Ersoy ise daha önceki İrfan Bakır ile İzzet Beydoğan'ın yerine aday gösterilen ve listeye giren yeni isimler oldu.

Demirel'in doktoru ilk sıradan aday

Daha önceki süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi'nden 25 ve 26.dönemlerde Isparta milletvekili iken, partisinden istifa ederek İyi Parti'ye geçen Nuri Okutan ile 1 koltukla temsil edilen Isparta'da bu kez farklı isimler listede yer buldu.

Mevcut vekil Okutan daha yaptığı açıklama ile 27.dönemde milletvekili adayı olmayacağını, ancak bundan sonra İyi Parti'ye destek vermeye devam edeceğini belirtmişti.

İyi Parti Isparta'daki milletvekili aday listesine göre, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in uzun yıllar özel doktorluğunu yapan Aylin Cesur birinci, kurucu il başkanı Mustafa Şimşek ikinci, Süleyman Sami Altınkaya üçüncü, Şükrü Levent Başyiğit ise dördüncü sıradan aday gösterildi.

MHP'de İl Kadın Kolları Başkanı Turhan ikinci sıradan aday gösterilmişti

MHP'nin bir süre önce Isparta için açıklanan milletvekili aday listede, birinci sırada Hasan Basri Sönmez, ikinci sırada önceki İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Turhan, üçüncü sırada Özgür İsmailoğlu ve genç aday kontenjanından Ali Özkan da dördüncü sırada aday gösterilmişti. Isparta MHP'de 27.dönemde, bu kez alışılmışın dışında bir kadın milletvekili adayı listede yer buldu. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title