Haberler

Isparta'da 705 Acemi Er ile 174 Uzman Erbaş Yemin Etti

Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 705 acemi er ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitim gören 174 uzman erbaş için yemin töreni gerçekleştirildi.

24. dönem sözleşmeli erler ve 368. kısa dönem erlerin Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan 705 asker, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Albay Vural ve Tuğgeneral Bozdemir, daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında vatani görevini tamamlayan, halen aynı yerde çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye verdi.

Piyade Albay Vural, yaptığı konuşmada, and içme töreninin manevi değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Bu yeminin şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri safına katılmanın ve "Mehmetçik" unvanı almanın bir ifadesi olduğunu dile getiren Vural, "Mehmetçik asırlara damgasını vuran büyük Türk milletinin ortak adıdır. Mehmetçik aziz vatan uğruna çocuğunu beşikte, annesini, eşini tarlada, hastasını yatakta bırakarak cepheden cepheye koşan ölümsüz kahramanların adıdır. Evlatlarımız bugün and içerek bu kutsal görevi devraldılar. Onlar en iyi yerden, en iyi eğitimi aldılar. Ülkemizin Mehmetçik'e, Mehmetçik'in de devletimize ve Türk milletine emanet olduğunu unutmayınız. Yemininiz hayırlı olsun." diye konuştu.

Törenin sonunda askerler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Eğirdir

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 43. dönem uzman erbaşlar da yemin ederek mavi bere taktı.

Komutanlıktaki bir spor salonunda düzenlenen yemin törenine, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından uzman erbaşlar Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

Yeminin ardından 174 uzman erbaş komando beresi taktı.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, törende yaptığı konuşmada, ordunun en önemli örf ve adetlerinden olan and içme töreninin manevi değerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Komando birliklerinin kara kuvvetlerinin göz bebeği olduğunu dile getiren Bozdemir, "Komando olmak onurdur. Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacak manevi bir mirastır" dedi.

Komando andının okunmasının ardından askerler aileleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğirdir Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title