Haberler

Isparta: Başkan Balaman'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, İnsanca Yaşamanın Temel İlkelerinden Biri Olan Cumhuriyetin 83. Yılını Doldurduğunu, Dünya Durdukça da Sekteye Uğramadan Devam Edeceğini Belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, insanca yaşamanın temel ilkelerinden biri olan cumhuriyetin 83. yılını doldurduğunu, dünya durdukça da sekteye uğramadan devam edeceğini belirtti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 83. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Balaman, saltanatın kaldırılmasından sonra en iyi yönetim biçimi olan cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bugün ülkenin çok şey borçlu olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin korunmasının Türk halkının görevi olduğunu kaydeden Balaman, "Büyük Önder Atatürk, bu değerli emaneti bizlere bırakmıştır. Ülke olarak çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak bizlerin en büyük görevidir. Atatürk veciz sözlerinden birinde 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek, bizlere bu büyük ve onurlu görevi vermiştir. Cumhuriyetin korunmasını da kan ve kılıçla değil, eğitimle sağlanmasını bizlere öğütleyerek, 'Hürriyet ve bağımsızlığın kıymetini, erdemli ve özverili, çağdaş eğitim almış olan gençler, savaş alanlarında bu uğurda şehit düşen askerlerden çok daha iyi bilebilir. Bağımsızlık hürriyet, cumhuriyet bundan böyle savaşarak değil, bunların değeri bilinerek korunacaktır. Onun için kılıçla elde edilen zaferler, siyasi, ekonomik, kültürel zaferlerle taçlandırılmalı' demiştir. Bu düşüncelerden yola çıkarak onurlu görevi omuzlarımızda nesilden nesile taşımayı en şerefli görev sayıyor, bu vesileyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title