Haberler

Isparta: Aile Hekimliği Uygulaması Isparta'da Başladı

Aile Hekimliği Uygulaması Isparta'da Yapılan Bölge Toplantısı ile Hayata Geçirildi.

Aile Hekimliği Uygulaması Isparta'da yapılan bölge toplantısı ile hayata geçirildi.

Doktorların bölgelerini seçmelerinin ardından aile hekimliği uygulaması hakkında bilgi veren Isparta sağlık İl Müdürü Dr. Levent Yılmazer, aile hekiminin ailedeki çocukların, gebelerin ve yaşlıların düzenli muayenelerini ve aşılarını yapacağını belirterek, "Ailede hasta olan varsa onları tedavi edecek veya gerekiyorsa hastaneye gönderecek. Amaç vatandaşların kendi seçecekleri aile hekimleri vasıtası ile eşit ulaşılabilir ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanılmasıdır. Aile hekiminiz bebeğinizi anne karnından erişkin oluncaya kadar her yönü ile takip ettiği için bebeğinizin gelişiminden sizleri sürekli bilgilendirecektir. Gerekli olduğu durumlarda uzman hekimlere sizleri yönlendirecektir. Aile hekiminin sevki olmadan hastaneye yapılacak başvurularda tedavi ve diğer ücretlerin bir kısmına katılım istenilebilecektir. Hiçbir güvencesi olmayan vatandaşlarımızda her hangi bir ücret ödemeden aile hekimliği sistemine dahil olacaklardır" diye konuştu. Sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için aile hekimine kayıt yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmazer, "6 ay sonra kişiler aile hekimini değiştirme hakkına sahiptirler. Sürekli kullandığımız ilaçları raporunuz varsa aile hekiminiz yazabilecek. Aile hekiminiz sizi hastaneye göndereceği zaman hangi doktoru istiyorsanız sizin için randevu alacak. Yaşlı, yatalak hastaları evde ziyaret ederek durumunuza göre ihtiyacınız halinde muayenenizi evinizde yapacak. Eğitim ve öğretim için ilimizde bulunuyorsanız şu anki sisteminize 'Mediko-Sosyal' gibi devam edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Aile Hekimliği Bölge Toplantısı'na Vali Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Dal ve çok sayıda doktor katıldı.

(SY-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title