Haberler

Isparta: 9. Cumhurbaşkanı Demirel Isparta'da...(2)

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendi adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2005-2006 eğitim öğretim yılının mezuniyet törenine katılmak üzere geldiği Isparta'da siyaset adına önemli açıklamalarda bulundu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendi adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2005-2006 eğitim öğretim yılının mezuniyet törenine katılmak üzere geldiği Isparta'da siyaset adına önemli açıklamalarda bulundu.

Mezuniyet töreni öncesi memleketi Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Kasabası'nda yapımı devam eden Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulunan Demirel, inceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Rahşan Ecevit bugün sizi ziyaret etmek istediğini açıkladı. Bundan siyaset adına bir sonuç bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Demirel, siyaseti demir dövere benzeterek yanıtladı. Demirel, "Rahşan hanım benden randevu talep ederse memnuniyetle karşılarım. Siyaset demir döver gibidir. Demiri sokarlar ateşin içine sonra suya sokarlar sudan çıkarırlar tekrar ateşe sokarlar. Seyrettiğiniz zaman 'niye ateşin ve suyun içine sokuyorlar' diye sorarsınız. Böylece demir çelik olur. Siyaset de böyledir Hiçbir şey bir gecede olmaz. Hiçbir şey bir tek gayretle olmaz. Hakka hizmeti ederken yola çıkmış olmanın bütün icaplarını düşünmeleri lazım. Onun için hangi neticeye varacak olması ayrı bir iştir. İttifak arayan gayretleri varsa bu Türkiye'de var. Türkiye muhaliflik beğenmiyor. Türkiye daha güçlü bir muhalefet arıyor. Halkı alternatifsiz bırakmamak lazım. Bu gayretler onun için yapılıyor. Bir siyasi hizmettir. Nereye varacağı ayrı iştir" dedi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 11 ay kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendirdi. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli bir olay olduğunu kaydeden Demirel, kimin seçileceğinden çok nasıl seçileceğinin tartışılır hale geldiğini ifade etti. Demirel, "Cumhurbaşkanı seçimine tam 11 ay var. Cumhurbaşkanlığı olayı önemli bir olay. Kimin seçileceğinden çok nasıl seçileceği tartışılır hale geldi. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nı halkın seçme dönemi gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı halkın makamıdır. Bırakın halk o makamı kiminle dolduracağına kendisi karar versin. Bu Türk demokrasisinde bir aşamadır. Türk halkının demokrasiye daha çok sahip çıkacağı ve Cumhurbaşkanlığı makamı şahıslara ikram edilecek bir yer değildir. Halkın yarısından fazlasının kucaklaması lazımdır. Ben bu zata oy verdim diyebilmelidir. Bugün eğer meclis seçerse bu imkan yoktur. En iyi ihtimalle seçilecekse Cumhurbaşkanı'nın halkın ancak yüzde 25'ini temsil edebileceği görülüyor bugünkü şartlarda. Kimin seçileceği şöyle önemli değil. Eğer seçim tarzı doğru değilse kimin seçileceği tartışılacak bir konu. Kim seçilirse seçilsin tartışılacaktır" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin mezuniyet törenine CHP lideri Deniz Baykal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusuna ise Demirel, "CHP lideri Deniz Baykal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu bu yıl 9 bin mezun veren Süleyman Demirel Üniversitesi'nin mezuniyet törenin katılmak üzere Isparta'ya geliyorlar. Yoksa Isparta'da buluşalım diye kimsenin bir randevusu yok" cevabını verdi. Bununla birlikte siyasetin dağınık hale geldiğini anlatan Demirel, "Bu parçalı siyaset hem istikrar çıkarmıyor hem adaleti sağlayamıyor. O zaman sistem ağır işliyor. Siyaset kendini toparlamak durumundadır. Parçalanmıştır. Toparlanmaları normal, parçalanmaları anormal bir durumdur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title