Haberler

ISPARTA 55 YILDIR KEPÇEYİ ELİNDEN DÜŞÜRMÜYOR

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde aşçılık yapan Tahir Bayraklı (78) yaklaşık 55 yıldır kepçeyi elinden düşürmüyor.

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde aşçılık yapan Tahir Bayraklı (78) yaklaşık 55 yıldır kepçeyi elinden düşürmüyor. Hastanede başladığı aşçılığı kendi lokantasını açarak sürdüren Tahir Bayraklı, son dönemde de özel davetler için yemekler hazırlıyor. Mesleğinden çırak yetişmediğini söyleyen Tahir Bayraklı, Bir, iki yıl daha devam edersem mesleğimi bırakacağım dedi.

Eğirdir'de doğup büyüyen Tahir Bayraklı, askerlik görevini tamamladıktan sonra baba mesleği olan aşçılığa yöneldi. 1964 yılında Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde aşçı olarak göreve başlayan Tahir Bayraklı, 6 yıl çalıştıktan sonra istifa ederek Eğirdir'de kendi lokantasını açtı. 45 yıldan fazla işlettiği lokantasında tüm yemekleri kendisi yapan Tahir Bayraklı, birkaç yıl önce lokantayı kapatarak, özel davetlere yönelik yemek yapma işine girişti. 55 yıldır kepçeyi elinden düşürmeyen Tahir Bayraklı, ilerleyen yaşına rağmen Isparta ve Burdur'da binlerce kişilik düğün ve iftar yemeklerini yapmayı sürdürüyor.

'MESLEĞİMİ SEVEREK YAPIYORUM'

Tahir Bayraklı, aşçılığın baba mesleği olduğunu belirterek, Sağlığım elverdiği müddetçe mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Askere gidinceye kadar lokantalarda çalıştım. 1964 yılında askerden geldikten sonra Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde 6 yıl aşçılık yaptım. Daha sonra istifa edip lokanta açtım. Sulu yemek, kıymalı pide, peynirli pide ve şiş üzerine çalıştım ve düğünlerde yemek yapmaya başladım. Yaklaşık 50 yıldır bu mesleği sürdürüyorum. Mesleğimi severek yapıyorum dedi.

'BİR, İKİ YIL DAHA DEVAM EDERSEM MESLEĞİMİ BIRAKACAĞIM'

Aşçılığın zor ama zevkli bir meslek olduğunu kaydeden Bayraklı, Mesleğim yorucu ve zevkli. Eğirdir dışında Isparta ve Burdur'da da düğünlerde 500 kişiden 5000 kişiye kadar davetlilere yemek hazırlıyorum. Haftada iki, üç düğünün yemeklerini hazırlıyorum. Ramazan ayında da iftar yemekleri hazırlıyorum. Eğirdir'in elması, aşçı Tahir'in irmik helvası meşhurdur. Bir, iki yıl daha devam edersem mesleğimi bırakacağım. Ama tanıdıklarımız 'Senin yemeğin bir başka' diyorlar. Şimdilik devam ediyorum diye konuştu.

'BAZEN OĞLUM VE DAMADIM YARDIM EDER'

Meslekte çırak yetişmediğini de söyleyen Bayraklı, Toplu yemeklerde bazen oğlum ve damadım yardım eder. Düğünlerde binlerce kişiye yemek hazırlıyoruz. Ancak düğünlerde yemek yemem. Eve gelir kendime yemek hazırlarım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı Eğirdir Isparta Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title