Haberler

İspanya'yı Solladık!

Türkiye, Turistik Report'un Almanya Pazarına Yönelik Genel Değerlendirme Kategorisinde İspanya'yı Geçti ve İkinci Sıraya Yerleşti.

TÜRKİYE, TURİSTİK REPORT'UN ALMANYA PAZARINA YÖNELİK GENEL DEĞERLENDİRME KATEGORİSİNDE İSPANYA'YI GEÇTİ VE İKİNCİ SIRAYA YERLEŞTİ.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın önemli sektör dergilerinden Turistik Report'un 'Rekabet Gittikçe Sertleşmekte' başlıklı özel raporu, Türkiye'nin, turizmin önde gelen pazarlarıyla rekabet edebilme yeteneğinin ne denli güçlendiğini gözler önüne serdi.

Başta tur operatörleri, turizm şirketleri ve işletmeleri olmak üzere turizm sektöründe faaliyet gösteren 34 jüri üyesinin değerlendirmeleri doğrultusunda hazırlanan raporda, otel kalitesi, hizmet-fiyat dengesi, turistik çeşitlilik, pazarlama, alt yapı, hizmet kalitesi, havaalanına ulaşım kolaylığı, imaj ve genel değerlendirme olmak üzere 9 ayrı kritere göre Alman turistlerin en çok tercih ettikleri destinasyonlar sıralandı.

Raporda, Balear Adaları, Türkiye, İspanya, Kanarya Adaları, Mısır, İtalya, Portekiz, Fas, Yunanistan, Tunus, Hırvatistan ve Bulgaristan'a yönelik son dönemde değişen turizm eğilimleri karşısında destinasyonların resmi çizildi.

Raporun 'Genel Değerlendirme' bölümünde, üçüncü sırada yer alan İspanya'yı geçerek Balear Adalarından sonra ikinci sırada yer alan Türkiye'nin 2007 yılına çok iyi bir başlangıç yaptığı belirtildi. Otel kalitesi açısından 3 İspanya destinasyonunu geride bırakarak liderliğe yükselen Türkiye'de Akdeniz Bölgesinin en kaliteli otellerini bulmanın mümkün olduğu vurgulanan raporda, jüri üyelerinin yüzde 80'inin de Türkiye'yi bu konuda 'İyi' ya da 'Çok iyi' olarak değerlendirdiklerine işaret ediliyor.

2006 yılında olduğu gibi 2007 yılında da Türkiye hizmet-fiyat dengesi bakımından ilk sıradaki yerini korumaktadır' denilen açıklamada, uzmanların bu alanda Hırvatistan'a 'kırmızı kart' gösterirken, Türkiye'ye 'yıldızlı pekiyi' verdikleri kaydedildi.

Özellikle jüri üyelerinin en çok önemsedikleri ve çok zor puan verdikleri bir kategori olan 'Hizmet Kalitesi' kategorisinde Türkiye'nin bu yıl Kanarya Adalarını geçerek 1. sıraya oturmasının ve 'Pazarlama' kategorisinde 3 sıra birden yükselmesinin, Türk turizmi açısından mutluluk verici bir gelişme olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Türkiye'nin etkin reklam kampanyaları da meyvesini toplamış, imaj sıralamasında Türkiye 4. sıradan 3. sıraya yükselmeyi başarmıştır.

'Havayolu Bağlantısı' açısından da iki sıra yükselen Türkiye, 2007'de İspanya'nın önüne geçerek 2. sıradaki yerini almıştır.

Raporda, 'Turistik Açıdan Çok Yönlü Seçenekler Sunma' bakımından İspanya birinci sırada yer alırken, Türkiye bir sıra daha yükselerek ikinci, Mısır ise gerileyerek üçüncü sıraya oturmuştur.'

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title