Haberler

İspanya'nın Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi Manisa'daydı

Manisa Valiliği, Katı Atık Yönetimi ve Kent Ulaşımı konuları başta olmak üzere karşılıklı olarak belirlenen konularda işbirliği yapmak üzere İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi ile 5 yıl süreyi kapsayacak işbirliği protokolü imzaladı.

Manisa Valiliği, Katı Atık Yönetimi ve Kent Ulaşımı konuları başta olmak üzere karşılıklı olarak belirlenen konularda işbirliği yapmak üzere İspanya'nın Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi ile 5 yıl süreyi kapsayacak işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile Manisa'nın tüm kurumlarının uluslar arası işbirliği geliştirebileceği konularda karşılıklı çalışmalar yapılacak.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen 'AB- Türkiye Şehir Eşleştirme Konferansı'nda Manisa İli AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Sıdkı Zehin, AB Koordinasyon Merkezi uzmanlarından ve Manisa Büyükşehir Belediyesinden oluşan heyet, 33 AB ülkesinin şehir ve bölgelerinden gelen heyetlerle yoğun görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda, Katı Atık Yönetimi ve Kent Ulaşımı konusunda çalışmalar yapan ve AB'nin marka şehirlerinden olan Macaristan Budapeşte ve İspanya Castilla La Mancha Bölgesi ile ortak faaliyetler yürütmek için 'Şehir Eşleştirme Programı Niyet Mektubu' imzalandı.

Manisa Valiliği 25-30 Mayıs 2014 tarihinde Katı Atık Yönetimi ve Kent Ulaşımı konusunda yapılan uygulamaları yerinde incelemek üzere Macaristan Budapeşte kentine bir çalışma ziyareti düzenledi. Çalışma ziyaretinde Budapeşte Büyükşehir Belediyesinin heyetimizi ağırlaması, Macaristan Büyük elçimizin ziyaret edilmesi ile birlikte, BKK Kent İçi Ulaşım Hizmetleri Firması, FKF Katı Atık tesisleri, Margaret Adasındaki Bahçe ve Çiçeklik Hizmetleri ve doğal parkı, Water Work Şehir Su Yönetim Sistemi, termal kaynakların yönetimi yerinde incelendi.

Projenin ikinci aşamasında İspanya Castilla La Mancah Bölgesi yönetim şehri Toledo kentinden bir heyet Manisa Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde, Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamındaki en önemli amaçlardan biri olan kurumlar arası işbirliğinin gerçekleştirilmesi, proje kapsamında ildeki diğer tüm kurumların da fayda sağlaması açısından Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yapılmış, ayrıca Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi, Organize Sanayi Bölgesi de ziyaret edilerek kurumlarımızın uluslar arası işbirliği arayışına katkı sağlandı.

AB İLE YEREL ORTAKLIKLAR KURULUYOR

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında yürütülen 'AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Programı'nın ana hedefi, 20 pilot ildeki valiliklerin ve diğer yerel kurumların, AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşlar ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik olarak ortaklıklar kurmaları ve belirlenen konulara ilişkin ortak faaliyet yürütebilmelerine katkı sağlamak. İspanya Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi ile gerçekleştirilecek ortak çalışmalar ile Manisa Valiliği'nin uluslararası işbirlikleri yapabilmesi, AB üyesi ülkelerin muadil kuruluşları ile bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmesi ve teknik düzeyde kapasitenin artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Manisa Valiliği ile İspanya Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi ile 5 yıl süreyi kapsayacak işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Manisa'nın tüm kurumlarının uluslar arası işbirliği geliştirebileceği konularda karşılıklı çalışmalar yapılacak. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Macaristan Türkiye İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title