Haberler

İspanya Dışişleri Bakanı Moratınos, Suriye Temaslarını Tamamladı

İspanya Dışişleri Bakanı Michel Angel Moritanos, Ülkesinin Herhangi Bir Uluslararası Barış Konferansının Kapsamlı Olmasını Gerekli Gördüğünü Söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Michel Angel Moritanos, ülkesinin herhangi bir uluslararası barış konferansının kapsamlı olmasını gerekli gördüğünü söyledi.

Suriye ziyaretine dün başlayan İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Yardımcısı Faruk Şara ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Lübnan ve Filistin'deki durumun yanı sıra Irak'taki son gelişmeler ele alındı. Şam'dan ayrılmadan önce meslektaşı Muallim ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Moratinos, "Ortadoğu ile ilgili yapılacak herhangi bir barış konferansı kapsamlı olmalı ve Suriye bu konferansa katılmalıdır. İspanya ve Suriye bu

konferansın düzenlenmesi için temaslarını sürdürecektir" dedi. Muallim ise, ülkesinin bölgede kapsamlı barış ve istikrarı sağlayacak herhangi bir barış girişimini destekleyeceğini ancak Filistin sorununu tasfiye etmeyi hedefleyen herhangi bir girişimin karşısında duracağını söyledi. Muallim, Amerikan yönetimine gönderme de bulunarak, "Barışı isteyen herhangi bir taraf, bölgede tehlikeli silahlanma yarışını körüklemez ve harhangi bir tarafı diğer bir tarafın hesabına desteklemez. Bilakis tüm tarafların

güvenini kazanması gerekir" diye konuştu.

Öte yandan Moratinos, İspanya Kralı'ndan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ikili ilişkiler ve bölgedeki son gelişmelerle ilgili bir mesaj teslim etti.

(GY-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title