Haberler

İspanya'dan Dönen Nazillili Kadınlar Kendi İşlerini Kurdu

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Kaymakamlığın da yardımı ile İspanya'ya gidip kurs gören 5 kadın, İspanya'daki 2.5 aylık kursun ardından, hem iş sahibi oldular hem de Aydın'ın ve Nazillinin adeta gönüllü tanıtım elcisi gibi çalışmaya başladılar. Nazillili 5 bayan şimdi Aydın'ın simgesi olan figürleri seramik üzerine el ile işleyip hem ilin tanıtımını yapıyor hem de para kazanıyorlar.

Nazilli Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen Leonardo da Vinci Projesi kapsamında mülakatlara katıldıktan sonra İspanya'da 2.5 ay kalan bayanların bir kısmı Nazilli'ye döndükten sonra ortak iş atölyesi kurdu. Evde boş oturmak yerine aile bütçesine katkı sağlamak ve kendi ayakları üzerinde durmak amacıyla ortaklık kuran Nazillili 5 bayan adeta ezber bozdu. Kadınların ortaklığı, bir yandan Aydın'da ortak çalışma konusunda örnek olurken, diğer yandan da başka bayanların kendine olan güveni kazanmasını sağladı.

"KAYMAKAMIN DESTEĞİNİ BEKLİYORLAR"

İşlerini sevdiklerini ve Kaymakam'ın sözünü verdiği fırınlama makinesine kavuşmaları halinde işlerinin daha da yoluna gireceğini belirten bayanlar adına konuşan Binnur Ulusan, "Önce bizim iş kurup çalışacağımıza inanamadılar. Çalışmalarımızı ve ürettiğimiz eserleri görünce inandılar. Şu anda 5 arkadaş birlikte üretip birlikte kazanıp birlikte paylaşıyoruz. En büyük eksiğimiz fırınlama makinemizin olmaması. Çeşitli firmaların desteği ile yaptığımız eserleri başka yerlere taşıyıp fırınlıyoruz. Sayın Kaymakamımız Mehmet Okur fırınlama makinesi konusunda destek sözü verdi. Zaten O'nun desteği ile başladığımız bu işimizi yine O'nun desteği ile geliştireceğimize inanıyoruz" diye konuştular.

Binnur Ulusan, Mürşide Çetin, Leman Yaman, Furuzan Arslan ve Emel Fethiye Sarıçam'dan oluşan ekip, artık günlerde vakit geçirmek yerine kendi kurdukları atölyede gün boyunca iş yapıyorlar. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İspanya Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title