Haberler
BBC

İspanya'da Toplu Ulaşımda Erkeklere Bacak Açma Yasağı!

Güncelleme:

İspanya'nın başkenti Madrid'de kadın hakları gruplarının kampanyaları sonuç verdi ve toplu taşıma araçlarında erkeklerin bacaklarını açarak oturması yasaklandı.

İspanya'dan gelen bir haber, "maganda" denilen ırkın dünyanın her yerinde aynı kalıptan çıkmış gibi davrandığını gösterdi.

Madrid belediyesinin toplu ulaşım şirketi EMT, metro ve otobüslerde erkeklerin bacaklarını toplaması için tabelalar ve ilanlar yerleştirdi.

TÜRKİYE'DE DE KAMPANYA BAŞLATILDI

Türkiye'de de 2014 yılında #yerimiişgaletme ve #bacaklarınıtopla etkiketleriyle Twitter'da kampanya başlatılmış ve kadınlar metrobüs, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında erkekler tarafından rahatsız edildiklerini gösteren fotoğrafları paylaşmıştı.

Madrid'de ise EMT konuyla ilgili "Bu bilgi tabelası diğer insanları rahatsız edecek şekilde oturmanın yasak olduğunu gösteriyor. Yolcuların medeni sorumluluğa sahip olması diğer yolcuların kişisel alanına saygı duyulmasını hatırlatıyoruz" dedi.

BELEDİYE CEZA KESME KPONUSUNU DÜŞÜNÜYOR

Tabelada metroda bacaklarını açarak oturan erkek resminin yanında çarpı işareti bulunuyor.

Belediyenin adımının ardında kadın hakları gruplarının aylardır devam eden kampanyası yatıyor.

Mujeres en Lucha isimli grup, erkeklerin toplu taşıma araçlarında bacaklarını açarak oturmasına karşı sosyal medyada bir kampanya başlatmıştı. Henüz bu uyarıya uymayanlara bir ceza getirilip getirilmeyeceği kesinleşmedi.

ABD'DE GÖZALTINA ALMALAR YAŞANMIŞTI

Madrid 2014'te toplu taşımada bacaklarını yayarak oturan erkeklere karşı adım atan New York'tan sonraki ikinci şehir.

New York'ta "Ahbap, lütfen yayılmayı bırak" kampanyası kent metrosunda büyük destek görmüştü. Polis kurala uymayan kişileri gözaltına almış ancak suçlamalar daha sonra düşürülmüştü.

BBC

İspanya Twitter Türkiye Madrid Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title