Haberler

İspanya'da Terör Karşıtı Protesto

İspanya'nın Başkenti Madrid'de Binlerce Kişi, Ayrılıkçı Terör Örgütü Eta'nın 30 Aralık 2006 Tarihinde Madrid Barajas Havaalanı'nda Yapmış Olduğu ve Ekvador Asıllı 2 Vatandaşın Hayatını Kaybettiği Bombalı Eylemin Ardından 2. Kez Protesto Yürüyüşü Yaptı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de binlerce kişi, ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın 30 Aralık 2006 tarihinde Madrid Barajas Havaalanı'nda yapmış olduğu ve Ekvador asıllı 2 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı eylemin ardından 2. kez protesto yürüyüşü yaptı.

Başkent Madrid'in en önemli meydanlarından biri olan ve 13 Ocak 2007 tarihinde ilk protestonun gerçekleştirildiği Colon Meydanı'nda, AVT (Terör Kurbanları Derneği) ve hükümetin muhalefet kanadında bulunan Popülist Parti (Partido Popular) tarafından düzenlenen "ETA ile hükümet hiçbir şekilde barış diyaloglarını sürdürmesin" başlıklı protesto yürüyüşüne İspanya'nın birçok bölgesinden binlerce insan katıldı. Colon Meydanı'nın bulunduğu Paseo Castellana Caddesi'nden Puerta de Alcala'ya (Alcala Kapısı) kadar yürüyen protestocuların ellerinde İspanya bayrakları ve çeşitli pankartlar yer aldı. Açılan pankartlarda "Özgürlük için ETA'ya karşı hep birlikte galip geleceğiz", "Teröre karşı birlik", "Katiller", "ETA ile barış yapılamaz" ifadeleri dikkat çekerken, protestocular aynı zamanda uzun süre slogan atarak Başbakan Zapatero'yu istifaya çağırdı.

Protestocular, attıkları sloganlarda ve açtıkları pankartlarda, 11 Mart 2003 tarihinde Madrid Atocha Tren İstasyonu'nda meydana gelen ve El Kaide'nin üstlendiği ve yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terörist saldırının da aslında ETA tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Muhalefet partisi olan Popülist Parti'nin lideri Maria Rajoy da partililerle protestonun gerçekleştiği meydanda bulundu.

13 Ocak 2007 tarihinde yine Colon Meydanı'ında gerçekleştirilen, sol görüşlü partilerin ve sendikalıların düzenlediği protesto yürüyüşünün ardından, bugün gerçekleşen protestoda sağ ve aşırı sağ görüşlü İspanyollar yer aldı.

(BU-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title