Haberler

İsöm'den Küçük Nursena'ya Ortez Yardımı... - ''spina Bifida'' Hastalığı Nedeniyle Belden Aşağısı Tutmayan 4 Yaşındaki Nursena Günhan ''Ortez'' Yardımıyla Yürüyebilecek

''Spina Bifida'' hastalığı nedeniyle belden aşağısı tutmayan 4 yaşındaki Nursena Günhan, takılan ''Ortez'' yardımıyla yürüyebilecek.

''Spina Bifida'' hastalığı nedeniyle belden aşağısı tutmayan 4 yaşındaki Nursena Günhan, takılan ''Ortez'' yardımıyla yürüyebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezinden (İSÖM) yapılan açıklamaya göre, belden aşağısı tutmayan ve tek başına oturamayan Nursena'ya, kalça, korse destekli ve her iki bacağını içine alan ''Ortez'' yardımıyla ilk planda dengede durma çalışmaları öğretilecek.

Düzenli bir şekilde eksersiz yaptırıldığı takdirde 2 ay içinde ''Walker'' yardımıyla adım atabilecek olan Nursena, ileriki dönemde kendine güveni geldiğinde koltuk değneği yardımıyla yürüyebilecek.

Bir hazır giyim atölyesinde şoför olarak çalışan baba Hasan Günhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin verdiği desteğe teşekkür ederken, anne Filiz Günhan ise duygularını ifade etmekte zorlandığını belirterek, ''Onu ayakta görmek muhteşem bir duygu. Birkaç ay içinde onun 'walker'le de olsa yürüyebileceğini bilmek beni çok heyecanlandırıyor'' dedi.

İstanbul Özürlüler Merkezine kayıt olan özürlülere, ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz medikal yardım yapılıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve fakirlik belgesi, ikametgah, sağlık kurulu raporu ile kimlik fotokopisi tam olan özürlüler, İstanbul Özürlüler Merkezine kayıt yaptırdıktan sonra doktor tarafından muayene ediliyor.

Muayeneden sonra ihtiyaçları doğrultusunda ortez-protez teknisyenlerine yönlendirilerek ölçüleri alınan özürlülere, cihazları en kısa sürede yapılarak teslim ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title