Haberler

İşçi Partililer Perinçek'in Hücreye Konuymasını Protesto Etti

İŞÇİ PARTİLİLER PERİNÇEK'İN HÜCREYE KONUYMASINI PROTESTO ETTİ

Taksim'de toplanan yaklaşık 200 İşçi Partili, birinci Ergenekon davası tutuklu sanıklarından, Silivri Cezaevi'nde bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in hücreye konulmasını protesto etmek için eylem yaptı.

Türk bayrakları ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek posterleriyle "Perinçek'e özgürlük kahrolsun diktatörlük", "İşçi Partisi hücreleri yıkacak" şeklinde sloganlar atan grup Tünel Meydanı'ndan, İşçi Partisi İl Binası önüne yürüdü. İl binası önünde İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel bir açıklama yaptı.

Bugün Perinçek'in hücreye kapatıldığını söyleyen Önsel, "Emperyalizm milletimizi kuşatmak için saldırıya geçmiştir. Cumhuriyetin kalelerini emperyalizmin işbirlikçileri birer birer yıkmıştı. Bakınız Doğu Perinçek 1 Mart tarihli Aydınlık'ta hepimize bu talimatı veriyor. Artık bu kuşatmayı yarmak için sürgü savaşına milletimiz kalkmalıdır. Cumhuriyeti kuracak büyük devrici bir projeye ihtayaç vardır. Milli hükümet kurulacak milletimiz kurtulacaktır." diye konuştu. Önsel'in konuşması, partililer tarafından sık sık sloganlarla kesildi. Eylemin ardından partililer olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title