Haberler

İsmmmd'nin Yeni Yıldaki İlk Seminerinin Konusu Vergi Cennetleri ve Asgari Geçim İndirimi

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Dönem Sonu Yapacakları Faaliyetlerle İlgili Kalemleri Tartışacak. Vergi Cennetleri, Örtülü Kazanç ve Asgari Geçim İndirimi Seminerin Ana Konusu Olacak.

Muhasebeciler ve mali müşavirler dönem sonu yapacakları faaliyetlerle ilgili kalemleri tartışacak. Vergi cennetleri, örtülü kazanç ve asgari geçim indirimi seminerin ana konusu olacak.

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) yeni dönem mesleki bilgilendirme faaliyetlerine "Dönem Sonu İşlemleri" semineriyle başlıyor. Dernek, yeni yılın ilk etkinliğinde 2007 yılında vergi mevzuatındaki değişiklikleri de göz önüne alarak geçen senenin hesapları kapatılırken dikkat edilmesi gereken konuları katılımcılarla paylaşacak.

Yeminli mali müşavir Vedat Demiröz'ün oturum başkanlığını yapacağı seminere yeminli mali müşavir (YMM) Dr. Ahmet Kavak ve Mükellef Hizmetleri Gelir Vergisi Grup Müdür Vekili Ramazan Yakışıklı konuşmacı olarak katılacak. İstanbul Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde 3 Ocak 2008 Perşembe günü saat 13.00'te başlayacak seminer saat 17.00'ye kadar devam edecek. Seminere İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Şükrü Dilaver de davetliler arasında yer alacak.

Yeni yıldaki seminerler ile ilgili bilgi veren İSMMMD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulaziz Ural, meslekteki problemleri ve ilgi çekici konuları yetkili ağızlar ve üstatlarla birlikte çözme yolunda toplantıların 2008 yılında da periyodik olarak her ay devam edeceğini söyledi. Ural, "Hedefimiz tüm sorunlarını çözmüş örnek bir meslek grubu ortaya çıkarmak. Bunu da ancak Meslekte Birlik'in gerçekleştireceğine inanıyor, çalışmalarımıza bu yönde ağırlık veriyoruz. Ayrıca 2008 bizim için oda seçim yılı. Odamızın

Mayıs ayında kendine layık yönetimini bulacağına kanaatimiz tam" dedi.

SEMİNERDE ÜÇ ÖNEMLİ KONU TARTIŞILACAK

Özellikle Kurumlar Vergisi'nde "Örtülü Kazanç ve Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı" hakkında kararın bu yıl uygulanacak olması semineri daha ilginç hale getiriyor. Ayrıca yeni yılda uygulanması planlanan vergi cennetleri ile ilgili yasal düzenlemeler ve ücretlilere ilk defa uygulanacak asgari geçim indiriminde dikkat edilecek hususların görüşüleceği seminere çok sayıda meslek mensubunun katılımı bekleniyor.

Diğer yandan, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) 24 Kasım 2007 Cumartesi günü Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı kongre ile iki yıllık dönem için yeni yönetimini belirledi. Yapılan kongrede Abdülaziz Ural başkanlığa yeniden seçilirken Salih Çakır başkan vekilliğine, Erol Bayram sekreterliğe ve İbrahim Balcıoğlu da muhasipliğe getirildi.

YÖNETİME YENİ İSİMLER

Yönetim listesinden Bahri Günel, Hayri Öztürk, Filiz Bozkurt, Günaydın Topçu, Recep Yüksel, Şafak Biçer ve Yaşar Kirman başkan yardımcılıklarına, Abidin Pergel, Emine Gezer, Fehmi Soyakça, Mustafa Uğurlu ve Yasin Yılmaz ise icra üyeliklerine getirildi. Ahmet Arı, Ahmet Özad, Ayla İskenderoğlu, Birgül Uyur Yerlikaya, Mehmet Akif Özmen, Mustafa Çaya, Mustafa Çelebi, Mustafa Genç, Orhan Hacıhamzaoğlu, Münir Binici, Selami Doğruel, Soner Yılmaz, Şükrü Gedik, Yaşar Günaydın, yönetim kurulu üyesi olurken Vedat

Demiröz, Hüsnü Birinci ve Abubekir Taşyürek Denetleme Kuruluna; Tayyip Yaşar, Remzi Çakır, Mustafa Öcalan, Veysel Ekmen ve Bilal Aslan da Disiplin Kurulu'na seçildiler.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title