Haberler

İsmi Üniversiteye Verilecek Olan Çeçen: "Doğal Bir Süreç, Yatırımcılar İçin Teşvik Unsuru"

Adı, Ağrı'da Kurulacak Üniversiteye Verilecek Olan İbrahim Çeçen, Hükümet'in Bu "Jestini" "Doğal Bir Süreç" Olarak Yorumladı. "Her Fani İsminin Yaşamasından, Hele Ki Bir Üniversite ile Yaşamasından Onur Duyar" Diyen Çeçen, Üniversitenin Kurulması İçin 100 Milyon Dolar Bağışlamıştı. Çeçen, İsmi Bir Devlet Üniversitesine Verilen İkinci İşadamı Olacak.

Kuruluşuna geçen Mayıs ayında karar verilen Ağrı Dağı Üniversitesi'nin ismi "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi" olacak. Ağrı'ya yaptığı yatırımların yanında kurulacak üniversite için de 100 milyon dolar kaynak aktaran Çeçen, bu durumun diğer yatırımcılar için de teşvik olacağını söyledi.

Ağrı Dağı Üniversitesi'nin isminin "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi" olarak değiştirilmesi gündemde. Ocak ayı içinde Meclis'e gelecek olan tasarıyla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilecek.

Hükümet, Çeçen'e, ismini üniversiteye vermeye hazırlanarak teşekkür ediyor. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Çeçen'in ismi, memleketi Ağrı'da kurulacak üniversiteye verilecek.

Ağrı Dağı Üniversitesi'nin ismi, 10 Ocak Perşembe günü TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülecek, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik" öngören tasarıyla, "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi" olarak değiştirilecek.

Konuya ilişkin ANKA'ya konuşan İbrahim Çeçen, uzun yıllardır Ağrı'ya üniversite kurmak istediğini söyledi. 5-6 ay kadar önce Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda mutabakata vardıklarını kaydeden İbrahim Çeçen, Ağrı'da kurulacak olan üniversiteye isminin verilmesinin aslında doğal bir süreç olduğunu belirtti. Bu tür örneklerin çok olduğunu ifade eden Çeçen, Hükümetin bu tarz davranışları özellikle teşvik amacıyla yaptığını söylelid. Çeçen, "Yatırım yapan kişiler bu şekillerde onurlandırılıyor. Böylece diğer yatırımcılar için de bir teşvik unsuru sağlanmış oluyor" diye konuştu. Hükümetin bu jestinden ötürü oldukça mutlu olduğunu belirten Çeçen, "Her fani isminin yaşamasından, hele ki bir üniversite ile yaşamasından onur duyar" dedi.

İsim değişikliğini öngören tasarının gerekçesinde de "Hayırsever iş adamlarımızın bağışlarının yükseköğrenim alanına çekilmesi ve bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerinin onore edilmek suretiyle özendirilmesinin, yükseköğrenim yapma talebi ile üniversite kapılarını zorlayan gençlerimizin bu taleplerinin karşılanmasına katkı ve yatırımların daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağı düşünülmektedir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş arasında, 2 Temmuz 2007'de Ağrı Dağı Üniversitesi kampus alanında yer alacak akademik, idari ve sosyal tesis binalarının, söz konusu holdingin grup şirketlerince "bağış" suretiyle yapılarak üniversiteye devredilmesi konusunda protokol imzalanmıştı.

Kendi ismini taşıyan bir de vakıf bulunan Çeçen, İzzet Baysal'dan sonra, ismi bir üniversiteye verilen ikinci isim olacak.

-BAKAN ÇELİK: ÖPÜLECEK ADAM-

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İbrahim Çeçen için, Ağrı Dağı Üniversitesi'nin yerleşkesinin inşasında aktardığı 100 milyon dolara karşılık, "Her dolar için öpmem lazım" demişti. Ağrılı işadamı, geçtiğimiz yıl da TBMM Üstün Hizmet Madalyası'nı almıştı. (ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title