Haberler

İsmet Yılmaz Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin, "Başbakanımızın Diyarbakır ziyareti bin yıldır hısım ve kardeş olanların hasım olmayacağını...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin, "Başbakanımızın Diyarbakır ziyareti bin yıldır hısım ve kardeş olanların hasım olmayacağını gösterdi" dedi.

Bitlis'te çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Muş Havalimanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine değinerek, "Başbakanımızın Diyarbakır ziyareti bin yıldır hısım ve kardeş olanların hasım olmayacağını gösterdi" diye konuştu.

Milletin çözüm sürecini takip ettiğini, çözüm sürecini en çok isteyenin millet olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinin dışında kalanları bu millet affetmez ve kendi yolunun dışına atar. Dolayısı ile çözüm sürecine herkesin katkıda bulunmasını istiyorum. Çünkü çözüm süreci milletin 21. yüzyılda çağdaş uygarlık medeniyetini yakalaması için olmasa olmazdır. Eğer bir evde kavga varsa orada huzur olmaz, gelişme ve ilerleme olmaz. Dolayısıyla bizim gelişmemiz ve evlatlarımız ile torunlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmamız için çözüm sürecini başarıya ulaştırmamız lazım.

Dün Diyarbakır'da kardeş olduğumuzu gördük. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak hiç kimse 21. yüzyılda ulaşmak istediğimiz hedeflere ulaşmamızı engelleyemeyecektir."

Yılmaz, vehimler ile hareket edildiğinde Türkiye'nin ne kadar geri kaldığının görüldüğünü belirterek, "Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Türkiye'ye geldiğinde kıyamet kopmadı. Şivan Perver bir türkü söylediğinde Türkiye yıkılmadı. Ama geçmişteki tek tipleştirici yönetimler bize kendi değerlerimizi, zenginliklerimizi unutturdu. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin vehimlerle yönetilecek bir ülke olmadığını herkes görmüş oldu" diye konuştu.

-Askerlik süresinin kısaltılması

Gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili bir çalışmanın olup olmadığına ilişkin sorusunu Bakan Yılmaz, 1 Ocak 2014'ten itibaren 15 aylık askerlik süresinin 12 aya indiğini anımsatarak, şu yanıtı verdi:

"Bunun dışında ne kısa dönemler için ne de yedek subaylar için herhangi bir çalışmamız var. CHP de başka bir parti de çalışma yapılmasını isteyebilir. Onlarınki sadece niyet, temenni ve kendi düşünceleridir. Nihai söz siyasilerde ama Genel Kurmay Başkanlığımızın ihtiyaçları dikkate alınaraktan askerliğin sayısı ve süresi belirleniyor. Şu anda yapılan, silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçları ile uyum ve paralellik göstermektedir. Bunun dışındaki talepler sadece bir temenni niyetindedir. Silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı ile bağdaşmamaktadır."

Bakan Yılmaz, havaalanında bir süre dinlendikten sonra karayoluyla Bitlis'e hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title