Haberler

İşler: Türkiye'yi Biz Marka Haline Getirdik

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, sadece 2012 yılında TİKA tarafından yapılan proje sayısının bin 800 küsur olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, sadece 2012 yılında TİKA tarafından yapılan proje sayısının bin 800 küsur olduğunu belirterek, "TİKA tarafından 1992-2002 yıllarında, 10 yılda toplam 2 bin 241 proje yapılırken, bugün 1 yılda bin 800 küsür proje hayata geçirildi. İşte eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu" dedi.

İşler, yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Konya'nın Ereğli ilçesinde bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.

İşler, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'daki 3. havalimanı ihalesinin, Türkiye'nin 12 yılda marka haline geldiğinin ispatlandığı bir ihale olduğunu belirtti.

"Türkiye'yi biz marka haline getirdik"

Başbakan Erdoğan'a, iktidarın ilk yıllarında söylediği, "Biz Türkiyeyi pazarlıyoruz" ifadesi nedeniyle bazı kesimlerin, "Sen Türkiyeyi satıyorsun" şeklinde ithamlarda bulunduğunu ifade eden İşler, "Bu sözde milliyetçilerin bu sözden anladıkları bu. Halbuki Sayın Başbakanımız bu ifade ile 'Türkiyeyi marka haline getiriyoruz, Türkiye'nin dünyadaki marka değerini yükseltiyoruz' demek istemiştir. Türkiye'yi biz marka haline getirdik" dedi.

İşler, AK Parti iktidarı olarak 12 yıl içinde Türk Hava Yolları'nı halkın hava yolları, dünyanın hava yolları haline getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün Türk Hava Yolları dünyada en fazla ülkeye uçan yegane hava yolu haline geldi. İşte Türkiye'yi marka yapmak budur. Afrika'ya açılım yaptık. 12 büyükelçiliğimiz vardı, 35'e çıktı. Uzak Doğu'ya, Avrupa'ya, Orta Asya'ya, Latin Amerika'ya, dünyanın her yerine uçuyoruz. Herkes dünyaya açılırken İstanbul'dan gidiyor. Eskiden Türkiye'yi tanıtmak için para bulursanız reklam yapardınız, şimdi hiç reklam olmadan herkes zaten dolaylı olarak Türkiye'yi tanıyor. İnsanlar Türk Hava Yollarıyla uçtuğu zaman bir yerde Türkiye ile tanışmış oluyor. Bundan güzel milliyetçilik olur mu? Türkiye'yi marka yapmak bu değil mi?"

İşler, kendisine bağlı olan TİKA'nın 1992 yılında kurulduğunu, 1992-2002 yılları arasında bu kurumun sadece 2 bin 241 projeyi hayata geçirdiğini vurgulayarak, "TİKA ile yurt dışındaki eserleri restore ediyoruz. Biz 10 yılda yapılan hizmeti 5-6'ya katladık. Sadece 2012 yılında TİKA tarafından yapılan proje sayısı bin 800 küsür. TİKA tarafından 1992-2002 yıllarında, 10 yılda toplam 2 bin 241 proje yapılırken, bugün 1 yılda bin 800 küsür proje hayata geçirildi. İşte eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler İstanbul Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title