Haberler

İslamın Uç Beyi Aliya" Belgeselinin Galasına Yoğun İlgi

Keçiören Belediyesinin de katkı sunduğu bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç’i konu alan "İslamın Uç Beyi Aliya" isimli belgeselin galası, Saraybosna’da yapıldı.

Keçiören Belediyesinin de katkı sunduğu bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'i konu alan "İslamın Uç Beyi Aliya" isimli belgeselin galası, Saraybosna'da yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç'in katkılarıyla hazırlanan belgeselin Bosna Kültür Merkezi'ndeki galasına, Türkiye ve Bosna Hersek'ten çok sayıda davetli katıldı.

Yakın çalışma arkadaşları ve aile bireylerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum Aliya İzetbegoviç ile ilgili yorumlarının yer aldığı belgeselle ilgili Bakir İzetbegoviç, "Her halk mücadelesinin sonunda bazı semboller vardır. Bosna Hersek'in bağımsızlık mücadelesindeki sembollerden biri de Aliya'dır. Aliya'nın İslam'ın varoluşu için çabalamasının yanı sıra demokrasi, özgürlük, çok partili sistemin uygulanması ve ülkedeki çok kültürlü yapıyı da savunduğunu ve bu konularda çok işler yaptığını biliyoruz. Aliya'yı unutmayan ve bu konuda bir şeyler yapan herkese teşekkür ederim" dedi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağlara işaret ederek, "Türkiye ile Bosna Hersek arasında çok özel bir ilişki var. Bosna Hersek'in birliği, bütünlüğü ve refahının Türkiye açısından çok önemli. Üst düzey ilişkilerimizin de bu refahın, istikrarın sigortası, geleceği olduğunu düşünüyoruz. Bu ilişkilerin daha da gelişmesini temenni ediyor, rahmetli Aliya'yı saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

"Başkan Ak'tan teşekkür plaketi"

Belgesel projesinin koordinatörü ve yönetmeni Ömer Erdoğan ise Aliya'nın geride kalan yüzyılın son devrimci lideri olduğunu kaydederek, merhum Aliya'nın kan dökülmemesi kaygısında olan bir barış adamı olduğunu ifade ederek onu "Balkanlar'ın son Osmanlısı" olarak tanımladı.

Programda iz bırakacak ve gelecek nesillere Bosna'nın efsanevi liderini tanıtacak çalışmanın bir parçası olmaktan onur duyduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak adına Bakir İzetbegoviç'e teşekkür plaketi de takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title