Haberler

İslamabad: Pakistan, Bin Ladin'in İzine Ulaşmak İçin ABD Ordusuna İhtiyaç Duyulmadığını Açıkladı

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in Yakalanması İçin ABD Liderliğindeki Koalisyon Güçlerine Gerek Duymadıklarını Belirten Kuzeybatı Sınır Bölgesi Valisi Ali Muhammed Jan Aurakzai, "Usame Bin Ladin'in Afganistan Sınırı Bölgesinde Olduğu Doğrulanırsa ya da Bu Olay Pakistan'da Bir Yerde Vuku Bulursa, Olaya El Koyacak Askerlerimiz Var" Dedi.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yakalanması için ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine gerek duymadıklarını belirten Kuzeybatı Sınır Bölgesi Valisi Ali Muhammed Jan Aurakzai, "Usame Bin Ladin'in Afganistan sınırı bölgesinde olduğu doğrulanırsa ya da bu olay Pakistan'da bir yerde vuku bulursa, olaya el koyacak askerlerimiz var" dedi.

Pakistan'ın Kuzeybatı Sınır Bölgesi Valisi Ali Muhammed Jan Aurakzai, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yakalanması için ABD liderliğindeki koalisyon gücüne ihtiyaç duyulmadığını açıkladı. Aurakzai, "Usame Bin Ladin'in Afganistan sınırı bölgesinde olduğu doğrulanırsa ya da bu olay Pakistan'da bir yerde vuku bulursa, olaya el koyacak askerlerimiz var" şeklinde konuşarak, Afganistan'da konuşlu bulunan koalisyon güçlerinin Pakistan'a girmelerine gerek olmadığını vurguladı. Aurakzai, "80 bin askerimizi boşuna konuşlandırmadık. Onların bölgede belli bir amaçları var" diyerek, basında yer alan haberleri yalanladı. Aurakzai,, "ABD askerlerinin ya da özel kuvvetlerinin Usame Bin Ladin'i yakalamak için Pakistan'a girmelerinin hiç bir gereği yoktur. Biz bunu başaracak kapasitedeyiz. Bu konuda ABD'li müttefikimizin de herhangi bir tehdidinin bulunduğunu sanmıyorum. Koalisyonun bir parçasıyız ve eğer Usame Bin Ladin buradaysa ABD askerlerinin geleceklerine ilişkin bir tehdit de almadık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title